"Φωτιά" το τρίγωνο Ρωσίας - Τουρκίας - Ιράκ: Το Stratfor προβλέπει ρωσοτουρκικό πόλεμο το 2016! [videos]

Ως πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί χαρακτηρίζει την περιοχή που συνίσταται από το τρίγωνο Τουρκία, Συρία και Ιράκ το διεθνές κέντρο αναλύσεων Stratfor προβλέποντας ότι...
το 2016 είναι πολύ πιθανό να δούμε να ένα ρωσο-τουρκικό πόλεμο.

Την εκτίμησή του αυτή το Stratfor την στηρίζει σε εκθέσεις της CIA στις οποίες έχει πρόσβαση όπου αναφέρεται ότι στο επόμενο σοβαρό επεισόδιο που θα σημειωθεί μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας αυτό θα σημαίνει
και αυτόματα ένα γενικευμένο πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

Την ανάλυση του αμερικανικού think-tank αναδημοσιεύει και ο τουρκικός Τύπος με την εφημερίδα Cumhurriyet να τιτλοφορεί άρθρο «Όλοι είναι έτοιμοι για μάχη – Ακόμη και για πόλεμο» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο με την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά μπορεί να καταλήξει μέσα στο 2016 σε ολοκληρωτικό θερμό πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών».

Ως αφορμή για την έκρηξη που θα προκύψει μεταξύ των δύο χωρών το stratfor αναφέρει την προώθηση τουρκικών στρατευμάτων στο Συριακό έδαφος σε βοήθεια και ενίσχυση των Τουρκμένων και των συναφών τρομοκρατικών οργανώσεων πέριξ αυτών αλλά και της συριακής «αντιπολίτευσης», κατά των οποίων η Ρωσία έχει εξαπολύσει κύματα αεροπορικών επιδρομών εδώ και αρκετό καιρό με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης.

Όπως αναφέρεται η κίνηση αυτών των Τούρκων θα είναι «η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι» για τη Ρωσία με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός γενικευμένου πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα η προέλαση των Κούρδων του YPG προς τον Ευφράτη, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη ια αφορμή για πόλεμο καθώς η Τουρκία έχει προειδοποιήσει κατ΄ επανάληψη προς οποιαδήποτε προέλαση ανατολικά του ποταμού αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Αυτό σημαίνει επέμβαση της Τουρκίας κατά του YPG με άμεση συνέπεια την αντίδραση της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του Statfor, η Ρωσία είναι ήδη προετοιμασμένη. Έχει καταρτίσει πλήρη σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων με την Τουρκία όχι μόνο στη Συρία αλλά και στην Α. Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα όπως και στο «μέτωπο» της Αρμενίας.

Η Μόσχα ήδη έχει πληροφορίες για υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας στον Καύκασο και την Κριμαία και ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στην Ρωσία χρησιμοποιώντας τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που κατοικούν σε περιοχές όπως το Νταγκεστάν ή η Τσετσενία.

Όλα αυτά φαίνεται πως έχουν εξοργίσει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η οποία έχει έτοιμα όλα τα σχέδια εξουδετέρωσης της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής εντός 48 ωρών με την προβολή όλων αεροπορικών βάσεων, των τριών κύριων ναυστάθμων, των συγκεντρώσεων τεθωρακισμένων.

Από την πρώτη αυτή φάση αρχικά θα λείπουν κτυπήματα σε στόχους γενικότερης πολιτικής υποδομής όπως φράγματα ή εργοστάσια παράγωγης ενέργειας.

To Ιράκ προειδοποιεί: "Θα απαντήσουμε στρσατιωτικά"

Η Τουρκία όμως του «Σουλτάνου» Ερντογάν φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα και με το Ιράκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας του είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση και κρίση με τους βόρειους γείτονες Τούρκους, άφησε όμως ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας, αν δεν επιτευχθεί οριστική συμφωνία. «Αν δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στρατιωτική επέμβαση, τότε θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή. Αν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, τότε θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία απέσυρε πριν από μέρες περίπου 150 στρατιώτες από τη Μοσούλη, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί μία ομάδα στην επαρχία της Νινευί, χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσοι στρατιώτες βρίσκονται εκεί και για πόσο σκοπεύει να τους διατηρήσει.

Οι ιρακινές δυνάμεις απέδειξαν πρόσφατα το αξιόμαχο επίπεδο που διαθέτουν, πετυχαίνοντας την ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από τους ισλαμιστές της ISIS, μετά από 18 μήνες κατάληψης των τελευταίων στη στρατηγικής σημασίας περιοχή.

Έχει το Ιράκ την στρατιωτική δύναμη να απειλήσει την Τουρκία; Όχι. Έχει όμως την στρατιωτική δύναμη ώστε να την εκδιώξει από τα εδάφη του και έχει κάτι άλλο σημαντικότερο: Έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό που πολεμά χρόνια, και μια «κάνουλα» στρατιωτικών προμηθειών από την Ρωσία η οποία μπορεί να ανοίξει εύκολα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πηγή

Υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου alter eGo: Γεύσεις και αρώματα που θα σας κατακτήσουν!Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το πιο αποτελεσματικό μέσο για την μείωση της βλάβης από το κάπνισμα, μπορεί να σας συνοδεύει σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλους τους χώρους, αφού το μόνο «κατάλοιπο» που αφήνει είναι ένα...
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα