Φόνος στη Λεμεσό: Αρνείται τις κατηγορίες ο 31χρονος - Σφοδρότατη η σύγκρουση λέει η Τροχαία

Αρνείται πως εσκεμμένα οδήγησε το όχημά του με σκοπό να σκοτώσει τον 40χρονο Αντρέα Στυλιανού, ο 31χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα στη Λεμεσό...
για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ο οποίος τέθηκε το πρωί υπό 8ήμερη κράτηση.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη, ενώ είχε προηγηθεί ρίψη πυροβολισμών εναντίον της οικίας του φερόμενου ως δράστη.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, ο ύποπτος ανέφερε
στην κατάθεσή του ότι το θύμα, με το οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, του είχε τηλεφωνήσει χθες βράδυ απειλώντας τον πως θα κάνει κακό στον ίδιο και την οικογένεια του, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για έλεγχο που είχε γίνει πριν δυο μέρες στο όχημα του από την ΥΚΑΝ, κατά τον οποίον εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών. Ο 31χρονος είπε ακόμη πως την ώρα που δεχόταν τις απειλές άκουσε τον ήχο ενός όπλου που οπλίζει.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εξήλθε της κατοικίας του και άρχισε να περιπολεί γύρω από αυτήν με το αυτοκίνητο του, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο 40χρονος πέρασε έξω από την οικία, με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, ρίχνοντας αριθμό πυροβολισμών σε αυτήν.
Το πως ακριβώς σημειώθηκε η σύγκρουση της μοτοσικλέτας με το όχημα του 31χρονου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου, κλήθηκε να απαντήσει η τροχαία, το πόρισμα της οποίας αναφέρει πως το αυτοκίνητο ανέκοψε την κανονική πορεία της μοτοσικλέτας και συνέχισε παρασύροντας την για 10 περίπου μέτρα. Σημειώνει ακόμη πως η φύση του δρόμου, η πορεία και η ταχύτητα των δυο οχημάτων δεν δικαιολογεί τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και γι' αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εσκεμμένης ενέργειας.
Από τις έρευνες στη σκηνή, που συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της μέρας, εντοπίστηκαν συνολικά πέντε κάλυκες, ενώ δεν διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής, να είχε πληγεί η κατοικία του υπόπτου, παρά μόνο ένα άλλο δικό του όχημα. Το δε πιστόλι εντοπίστηκε δίπλα από τη σορό του θύματος.
Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη της και έτσι το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για 8 μέρες.
Νεκροψία επί της σορού του 40χρονου διενεργεί σήμερα ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος είχε δηλώσει από τη σκηνή πως το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα