Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές των βορείων προαστίων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής...
της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 25-10-2017 στον Άγιο Στέφανο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πέντε (5) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών και μία 57χρονη γυναίκα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται
δύο (2) συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, κατά την διάρκεια της οποία αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, οι δράστες είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο, εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο 24χρονος από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση.

Ο 30χρονος, υποβοηθούμενος από τον 26χρονο αδελφό του, αποτελούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο με τα χαμηλότερα στελέχη της σπείρας και κατείχε τον κεντρικό ρόλο στην διανομή. Συγκεκριμένα, αυτός κανόνιζε τα ραντεβού και καθόριζε τις τιμές πώλησης ενώ ακόμη χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες για τον χαρακτηρισμό των ναρκωτικών.

Η 57χρονη μητέρα των ανωτέρω, παρείχε τα μέσα για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, όπως μεταφορικό μέσο και την κατοικία της για την απόκρυψη των ναρκωτικών.

Περαιτέρω εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, που συμμετείχε στη διακίνηση, διέθετε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -2.580- γραμμαρίων
Ποσότητα αμφεταμίνης βάρους -11,8- γραμμαρίων
Τρείς (3) ζυγαριές ακριβείας
Το χρηματικό ποσό των -6.530- ευρώ
Δώδεκα (12) τρίφτες κάνναβης
Διακόσια (200) πλαστά χαρτονομίσματα
(546) κενές νάιλον μικροσυσκευασίες
Μία (1) κλεμμένη πινακίδα δίκυκλης μοτοσυκλέτας
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα
Τρείς (3) ράβδοι (κλομπ)

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα