ΕΟΠΥΥ: Καλύπτει εξωσωματική σε μη συμβεβλημένους γιατρούς

Αναγνωρίζεται από τον ΕΟΠΥΥ η δαπάνη για εξωσωματική, η οποία διενεργείται σε μη συμβεβλημένους με τον Οργανισμού ιδιωτικούς φορείς.

Σε πρόσφατη απόφαση (518/51/1.8.2012), προβλέπεται ποσό αποζημίωσης των ασφαλισμένων τα 352,16 ευρώ. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του προέδρου του Οργανισμού κ. Γεράσιμου Βουδούρη, για να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι για την εν λόγω
δαπάνη θα πρέπει να υποβάλλουν στις κατά τόπους υπηρεσίες των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Απόφαση της Επιτροπής εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη διενέργεια αυτής. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη για το μήνα Απρίλιο και τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ για το μήνα Μάιο απαιτείται έγκριση του αρμοδίου οργάνου που ενέκρινε την διενέργεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.
Εξοφλητική απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην οποία θα αναφέρονται οι πραγματοποιηθείσες φάσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης (ωοληψία ή και εμβρυομεταφορά).
Βεβαίωση του θεράποντα ιατρού από την οποία θα προκύπτει ότι η ασφαλισμένη υπεβλήθη σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ποιες φάσεις αυτής πραγματοποιήθηκαν (ωοληψία ή και εμβρυομεταφορά), καθώς και τις ημερομηνίες πραγματοποίησης αυτών.Τα Τμήματα Παροχών των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ φορέων καλούνται να προβαίνουν σε έγγραφη μνεία επί του βιβλιαρίου ασθενείας για τη χορήγηση της εν λόγω παροχής, καθώς και των ημερομηνιών στις οποίες έλαβαν χώρα η ωοληψία και η εμβυομεταφορά.

Επιπλέον, τους ζητείται να ενημερώνουν το αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο, προκειμένου να ενημερώνεται η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση της εν λόγω παροχής.

Σε περίπτωση μη ολοκληρωμένης προσπάθειας (μόνο ωοληψία ή μόνο εμβρυομεταφορά) θα αποδίδεται το ήμισυ του κρατικού τιμολογίου.

iatronet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα