Ενας "Παράδεισος" στη μέση της Αθήνας - Ενα μέρος που μας "περιμένει" όλους στις 26 Οκτωβρίου να... [photos]

Στην Κηπούπολη Περιστερίου...
στην οδό Αγησιλάου 54γ υπάρχει ο Ι. Ν, Εισοδίων της Θεοτόκου.

Είναι εκεί, "κρυμμένος" σε ένα στενό της πόλης, πάντα "ανοιχτός" σε ψυχές που θέλουν να βρουν ένα ησυχαστήριο.

Από το πρώτο λεπτό που πλησιάζεις στα σκαλάκια του, καταλαβαίνεις οτι αυτό το μέρος είναι ξεχωριστό. Ακόμα και την πρώτη φορά που πηγαίνει κάποιος νιώθει αυτό το μέρος τόσο οικείο...

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, σου έρχεται το άρωμα του βασιλικού και των γερανιών που υπάρχουν στα σκαλοπάτια και σε υποδέχονται.

Αριστερά καθώς φτάνεις στο πλατύσκαλο υπάρχει το παρεκκλήσι
του Οσιου Εφραίμ και εξομολογητήριο. Ειναι αυτό το μέρος που "ακουμπάς" την ψυχή σου στο Θεό, που λές ότι σε βαραίνει, που ξέρεις πως βγαίνοντας απο 'κει θα έχεις έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη "θέωση", που είσαι ταπεινός και ξέρεις πως κάποιος σ' ακούει και νοιάζεται για σενα.

Περνώντας την Πόρτα του Ναού, είναι φανερό πια πώς η Μητέρα όλων μας σε υποδέχεται στην αγκαλιά και στον Οίκο της. Δεξιά και αριστερά σε "καλωσορίζουν" 2 εικόνες του Οσίου Εφραίμ και της Αγίας Φιλοθέης.

Ο Ναός είναι μικρός, αλλά τόσο μα τόσο οικείος. Το μάτι σου γεμίζει από χρώματα. Χρώματα από τους μανδύες τον Αγίων στους τοίχους, πορφυρά και μπλε και την προσοχή σου, τραβάει αμέσως ο μεγάλος πολυέλαιος που στέκει εκεί, αγέρωχος, φωτίζοντας κάθε σκοτεινή πτυχή της καρδιάς και του νου σου.

Ξαφνικά, καθώς είναι όλα ήσυχα, το μυαλό σου έχει ηρεμήσει και η ψυχή σου ξέρει οτι αυτό είναι το κατάλληλο μέρος που μπορεί επιτέλους να γαληνέψει, τότε, μέσα από το Ιερό, ακούγονται βήματα.
Αργα, σταθερά και ήρεμα. Από τα δεξιά της Ωραίας Πύλης, ξεπροβάλει μια φιγούρα, μια γνωριμη φιγούρα που όμως δεν την έχεις δει ποτέ στο παρελθόν, και όμως δεν αισθάνεσαι αμηχανία.
Είναι ο π. Κύριλλος, ο εφημέριος του Ναού.

Ο π. Κύριλλος θα σου πει: "Καλησπέρα παιδί μου, την Ευλογία του Κυρίου να έχεις"και η φωνή του είναι ήρεμη και "ζεστή".
Αμέσως καταλαβαίνεις πως αυτός ο άνθρωπος είναι ξεχωριστός.
Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Πάρης είναι ένας νέος άνθρωπος, 30 χρονών, είναι 5 χρόνια στον Ναό και το έργο που έχει προσφέρει είναι ανεκτίμητο.

Αν κάποιος ρωτήσει τους ενορίτες θα σου μιλήσουν γι 'αυτός σαν να είναι δικός τους άνθρωπος, ο γιος τους, ο αδερφός τους. Είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος του Θεού, πάντα εκεί για να σε ακούσει και να σε συμβουλέψει, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και ιδιοτέλεια.

"Πάμε κάτω" θα σου πει, "έχουμε και λουκουμάκι..."
Στο κάτω μέρος του Ναού υπάρχει μια αίθουσα όπου μετά από τον εκκλησιασμό και όχι μόνο ο π. Κύριλλος προσφέρει καφεδάκι και έρχεται πιο κοντά με το ποίμνιό του, πάντα εκεί για να το κατηχήσει και όχι μόνο.
Μην ξαφνιαστείς εάν δεις τον π. Κυριλλο περιτριγυρισμένο από παρέες νεαρών ατόμων να συζητούν και να γελούν...

Αυτό που κάνει εντύπωση, από την πρώτη στιγμή είναι πως στον συγκεκριμένο Ναό βλέπεις νέα παιδιά.
Τι παράξενο, αλήθεια...!
Αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να φέρει κοντά τους νέους ανθρώπ
ους στο Θεό, χωρίς κόπο, χωρίς βία, ετσι απλά με ένα του λόγο: "Εγώ είμαι εδώ, για να ακούσω όποιον θέλει να μου μιλήσει και να απαντήσω σε όποιον θέλει να με ρωτήσει. Οτιδήποτε."

Ετσι λοιπόν, με όλη του την Αγάπη, ο π. Κύριλλος μας προσκαλεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στα Εγκαίνια του Ι. Ν Εισοδίων της Θεοτόκου.

Αξίζει κάποιος να επισκεφτεί αυτό τον μικρό "παράδεισο" και να βιώσει από κοντά αυτό που περιγράφεται παραπάνω.
Σίγουρα θα νιώσει από τις πρώτες κιολας στιγμές αυτή τη γαλήνη και τη σιγουριά που ο καθένας μας αναζητά.
Και σίγουρα θα βρεί εκεί έναν καινούριο "φίλο", που θα μπορεί στο μέλλον να εμπιστευτεί.
Εναν νέο άνθρωπο που ο καθένας θα ήθελε να έχει στη ζωή του και να γίνει μέρος της καθημερινότητάς του.

Ξέρετε πως γίνονται τα Εγκαίνια μιας Εκκλησίας; - ΕΤΣΙ γίνεται αυτή η μεγάλη και σημαντική "ακολουθία"Η ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού είναι σαφώς μία από τις πλέον λαμπρές...
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα