Ελπίδα σε ασθενείς με παράλυση από εγκεφαλικό δίνει νέα συσκευή

Ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς με παράλυση που προκλήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο δίνει η νέα συσκευή που ανέπτυξαν επιστήμονες από το The Hong Kong Polytechnic University (PolyU).

Η συσκευή εντοπίζει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων και ελέγχει την κίνηση των μελών που είναι παράλυτα, ακόμη και αν είναι αυτά ρομποτικά, στην περίπτωση βέβαια που έχουν αναπτυχθεί με τον ίδιο αλγόριθμο.

Η Brain Training Device, όπως
ονομάζεται, μοιάζει με κράνος και λειτουργεί με τη βοήθεια ηλεκτροδίων. Μάλιστα, εντοπίζει συγκεκριμένα σημεία που είναι κατάλληλα για να τοποθετηθούν τα ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο και έχει την ικανότητα να αντιληφθεί αν κάποιος ασθενής χρειάζεται μικρότερο αριθμό ηλεκτροδίων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να είναι η συσκευή αποτελεσματική σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 32 ηλεκτρόδια.

Τη συσκευή ανέπτυξε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Raymond Tong Kai-yu, ο οποίος είχε δημιουργήσει παλιότερα το “Hand of Hope», ένα εξωσκελετικό ρομποτικό χέρι, που είχε βραβευθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τη Brain Training Device.

«Η συσκευή μπορεί να καθοδηγήσει τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό να μάθουν ξανά να χρησιμοποιούν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον εγκέφαλο και τα μέλη», ανέφερε στην επιστημονική ανακοίνωση ο καθηγητής Raymond Tong.

Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να εξελίξουν τη συσκευή τόσο, ώστε να γίνει φορητή και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα τόσο σε νοσοκομειακούς χώρους, όσο και στο σπίτι κάθε ασθενή.

attacktv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα