Εκκίνηση στην Ορεινή Ναυπακτία, με συμμετοχή και της πρωταθλήτριας Βαρβάρας Φασόη

Διήμερο γεμάτο ποδηλασία είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, για την ορεινή Ναυπακτία. Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα Σάββατο (20/08) στις...
18:00 με τον αγώνα δρόμου των 35 χλμ., ενώ αύριο Κυριακή (21/08) θα διεξαχθεί στις 10:30 ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας 26 χλμ.
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 180 αθλητές και αθλήτριες, δείχνοντας στην πράξη ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει πια καθιερωθεί. Άλλωστε η φετινή είναι η
6η συνεχή χρονιά που οι αγώνες γίνονται στην πανέμορφη περιοχή της Άνω Χώρας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και η πρωταθλήτρια Βαρβάρα Φασόη, πρωταθλήτρια φέτος και στον δρόμο και στην ορεινή ποδηλασία, η οποία δήλωσε:

«Αν και αυτή την εποχή δεν κάνω μάουντεν θα συμμετάσχω στον αγώνα, για μια καλή προπόνηση. Ομολογώ ότι έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από συναθλητές μου που έχουν πάρει μέρος τα προηγούμενα χρόνια. Μου έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για την διαδρομή. Θα αγωνισθώ λοιπόν την Κυριακή, έχοντας στο πλευρό μου τον χορηγό μου Electric Rev By Helma».

Η απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του «Lepanto 2016» Πανελληνίου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας Cross Country, πριν από ένα μήνα (15-16/07) στην περιοχή του Κάστρου της Ναυπάκτου, αύξησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τον αγώνα της Άνω Χώρας.

Διοργανώτρια είναι η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ναυπακτίας και που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, θα είναι και φέτος οι οικοδεσπότες για τους 180 και πλέον ποδηλάτες που θα έρθουν από ολόκληρη την Ελλάδα.

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike, Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Depend, Mbike, Spoorts.gr, MTBXpert, Chiquita, ΕΟΕΔ, Ideal Παπαδόπουλος & Nestle Fitness

Σήμερα Σάββατο (20/08), στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και αύριο Κυριακή (21/08), στις 10:30 π.μ. οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας απόστασης 26 χλμ. (μικρή διαδρομή) και 40 χλμ. (μεγάλη διαδρομή) καθώς και για πρώτη φορά η κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων στη μικρή διαδρομή των 26 χλμ. Επίσης αύριο Κυριακή (10:30) θα υλοποιείτε το Junior bike από 4-9 ετών,

ενώ θα έχει προηγηθεί το “Αντάμωμα” απόψε Σάββατο (21:00), στην κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας με φιλέματα μεταξύ των αγωνιζόμενων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»

Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι πράγματι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική, από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. «Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις». Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις. Σε υψόμετρο 1100 μ. σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα.

Ο επισκέπτης μπορεί επιπλέον να περιηγηθεί στο υπέροχο καστανοδάσος, να περπατήσει σε σηματοδοτημένα δασικά μονοπάτια που έχουν αναδειχτεί, να κάνει ποδηλασία βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες πίστες μέσα στο δάσος. Μπορεί να ανακαλύψει τη μαγεία παλαιών πετρόχτιστων μονοπατιών και γεφυριών, να κολυμπήσει στο ποτάμι, απολαμβάνοντας τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών ενώ σε απόσταση αναπνοής μπορεί να επισκεφτεί πανέμορφα χωριά όπως η Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα, Κρυονέρια, Αμπελακιώτισσα κ.α.
Keywords
Τυχαία Θέματα