Είστε ευτυχισμένοι; Αυτές οι 10 συνήθειες θα βελτιώσουν περισσότερο τη ζωή σας

Η ευτυχία κρύβεται σε απλά πράγματα...
Ένα από αυτά είναι το νε μπορούμε να έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο ακόμα και όταν οι καταστάσεις δείχνουν δύσκολες. Τέτοιες συνήθειες σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να υποθέσει κανείς, δεν είναι χρονοβόρες και συμβάλλουν έτσι ώστε η ζωή να γίνει πιο ποιοτική.

Δείτε ποιες είναι αυτές σύμφωνα με την iefimerida.gr:

Διάλεξε τα ρούχα από το προηγούμενο βράδυ

Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις και χρόνο από το πρωινό
σου και θα καταφέρεις να έχεις μία πιο προσεγμένη εμφάνιση στη δουλειά σου. Από το προηγούμενο βράδυ, λοιπόν, σκέψου όλες τις δραστηριότητες που έχεις κανονίσει για την επόμενη μέρα και επέλεξε το ανάλογο άουτφιτ.

Πιες νερό

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερό αμέσως μόλις σηκωθείς θα ενυδατώσει τον οργανισμό σου και θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι τοξίνες. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο στην περίπτωση που προσθέσεις μερικές σταγόνες λεμόνι. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη συνταγή αν θέλεις να θέσεις άμεσα τον μεταβολισμό σου σε λειτουργία.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Ξύπνα νωρίς και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα το οποίο αργότερα θα καταφέρεις να ακολουθείς αυτόματα. Πλύσου και στρώσε το κρεβάτι σου. Μπορεί να σου φαίνεται γολγοθάς, αλλά πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία. Επιπλέον, η εικόνα ενός τακτοποιημένου δωματίου δε θα σου προκαλέσει άσχημα αισθήματα, ενώ αντίθετα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα από ό, τι πιστεύεις.

Φρόντισε να γνωρίζεις τα δρομολόγια των μέσων

Στην περίπτωση που κινείσαι με το αυτοκίνητο φρόντισε να γνωρίζεις τα δρομολόγια των μέσων που χρησιμοποιείς. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πάντα στην ώρα σου και το πιο σημαντικό, θα γλιτώσεις τα νεύρα κάθε φορά που χάνεις το λεωφορείο.

Μην αφήνεις άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη

Είναι ένα από τα μικρά πράγματα που θα σου προξενήσουν ένα αίσθημα δυσφορίας μόλις το ακούσεις. Αντίθετα, όταν μπεις στη διαδικασία να το ακολουθεήσεις κάθε μέρα, τότε θα συνειδητοποιήσεις πόσο πιο ευχάριστη είναι η εικόνα του σπιτιού σου. Επιπλέον, ένας νεροχύτης που είναι καθαρός 24 ώρες το 24ωρο δεν αποτελεί εστία μικροβίων και εντόμων. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να υπολογίσεις στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει η προσωπική σου υγιεινή.

Βάλε προτεραιότητες

Ένας από τους λόγους που δεν καταφέρνεις να επιτύχεις κανέναν από τους στόχους σου είναι επειδή δεν τους βάζεις σε πρόγραμμα. Προσπάθησε να θέσεις προτεραιότητες και να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θέλεις να επιτύχεις σίγουρα την επόμενη μέρα. Έτσι θα καταφέρεις να αφαιρέσεις πολλά πράγματα από τη λίστα με τις υποχρεώσεις και να νιώσεις πιο ανακουφισμένος.

Βγες από ένα δωμάτιο αφήνοντάς το πιο καθαρό

Είναι το μικρό μυστικό κάθε πολυάσχολου ανθρώπου που επιθυμεί να βρίσκεται σε έναν όμορφο χώρο. Το να αφήνεις άλλωστε το σπίτι σου πρώτα να γίνει ακατάστατο για να το καθαρίσεις είναι κάτι που υποσυνείδητα δεν ευχαριστεί κανέναν. Αντίθετα οι μικρές και λίγες καθημερινές δουλειές σε κάνουν πάντα να νιώθεις καλύτερα και σε βοηθούν να απολαύσεις τον προσωπικό σου χώρο.

Πες ευχαριστώ

Η αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά μετατρεπόμαστε σε μία κοινωνία η οποία είναι όλο και πιο απρόθυμη απέναντι στους καλούς κανόνες συμπεριφοράς. Το «ευχαριστώ» μοιάζει να ανήκει σε φράση που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία ή πιο εκλεπτυσμένος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το να λες ευχαριστώ είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και μπορεί να αποφέρει πολλά χαμόγελα ως αντίδραση. Σκεφτείτε, αυτό δεν θα σας έκανε πραγματικά χαρούμενους;

Τηλεφώνησε σε έναν φίλο

Όσο σκληρά κι αν εργάζεσαι, όσο κι αν έχεις δοθεί με όλο σου τον εαυτό στη σχέση σου, προσπάθησε κάθε μέρα να έρχεσαι σε επικοινωνία με έναν φίλο σου. Ακόμα και ένα τηλέφωνο είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις πιο γεμάτος και καθόλου... μοναχικός.

Μην είσαι συνεχώς συνδεδεμένος

Γενικότερα, αυτό που πρέπει να αναπτύξεις είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις σε πραγματικό επίπεδο. Το να συζητάς ώρες ολόκληρες στα κοινωνικά δίκτυα δε σε κάνει κοινωνικό. Για αυτό φρόντισε να θέτεις όριο στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου και βάλε πρόγραμμα ώστε να ελέγχεις τα μέιλ σου και να ενημερώνεσαι.
Keywords
Τυχαία Θέματα