Εικόνες ντροπής απέναντι από το ΟΑΚΑ

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Αλσούπολης με την εγκατάσταση δεκάδων... αθιγγάνων και αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (πρώην ALTEC) και όμορο οικόπεδο μεταξύ των οδών Αλσουπόλεως και Σπύρου Λούη, απέναντι από το συγκρότημα του ΟΑΚΑ.
Εκεί πήγαν κάποιες ομάδες αθιγγάνων μετά τον εκδίωξη τους από την αναδασωτέα έκταση στα Τουρκοβούνια στήνοντας έναν νέο καταυλισμό σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες αλλά και σχολεία
της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρχουν εδώ και καιρό παράπονα από τους κατοίκους.
Μετά από επαφές του Δήμου Νέας Ιωνίας, της αστυνομίας και των ιδιοκτητών των ακινήτων και αφού εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία έγινε επέμβαση το πρωί της Τετάρτης 23 Μαΐου στο χώρο της πρώην ALTEC και στο διπλανό οικόπεδο από κλιμάκιο του Δήμου παρουσία και αστυνομικής δύναμης που γκρέμισαν κάποια παραπήγματα και απομάκρυναν τους αθιγγάνους, ενώ έγινε και καθαρισμός του χώρου.
Ωστόσο το πρωί της Πέμπτης επανεμφανίστηκαν μέσα στο κτίριο και στο οικόπεδο ομάδες αθιγγάνων και αλλοδαπών να μπαινοβγαίνουν στο κτίριο αλλά και το οικόπεδο, όπως διαπίστωσε σε αυτοψία που έκανε το xtypos.gr. Και παρά την επέμβαση που είχε γίνει μια ημέρα νωρίτερα η εικόνα του χώρου που είναι δίπλα στο σημαντικότερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας πραγματικά δεν τιμάει κανέναν. Το κτίριο είναι λεηλατημένο, ενώ μπάζα και σκουπίδια είναι διάσπαρτα γύρω και μέσα από αυτό. Περίοικοι μας είπαν πως έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από τους “ενοίκους” του κτιρίου και δεν κρύβουν πως φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους όταν βραδιάζει
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Φώτης Τσομπάνογλου, μας είπε πως η προσπάθεια να απομακρυνθούν πλήρως οι αθίγγανοι από το συγκεκριμένο χώρο θα συνεχιστεί. Επίσης, μας ενημέρωσε πως υπάρχει επαφή του Δήμου με τους ιδιοκτήτες ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.
xtypos.eu
Keywords
Τυχαία Θέματα