Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις αδειοδοτήσεις των Ιδιωτικών Φορέων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Με νέα διαδικασία οφείλουν να αδειοδοτηθούν από την... 1η Μαΐου τα ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κολέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια Βίου Μάθησης (επιπέδου Ι και ΙΙ).

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας
και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε η αρ. 51032/12.04.2013 Εγκύκλιος σχετικά με την Αδειοδότηση των Ιδιωτικών Φορέων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σύμφωνα με το κεφάλαιο Θ του ν. 4093/2011 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4111/2013.

Διευκρινίζεται ότι οι σχετικές αιτήσεις αδειοδότησης για τα ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κολέγια και τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης υποβάλλονται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ για τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια Βίου Μάθησης (επιπέδου Ι και ΙΙ) , οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).iapopsi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα