ΣΟΚ: Έχασε τη μάχη για τη ζωή γνωστός δημοσιογράφος

Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο δημοσιογράφος...
Βασίλης Ζήσης, μετά από δυο χρόνια μάχης με την επάρατο νόσο.

Έμεινε όρθιος στο μετερίζι της δημοσιογραφίας μέχρι τέλους, μέσα από το τελευταίο δημιούργημά του, το antinews.gr. Το ίδιο, όπως έκανε για τουλάχιστον 30 χρόνια, μεταξύ άλλων από τις εφημερίδες Ελεύθερο Τύπο, Γνώμη, Απογευματινή, Εθνος, τη διεύθυνση Πολιτικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το περιοδικό ΤΝΤ
σαν εκδότης, και στο αγαπημένο του περιοδικό, Αντί, στο οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο του τεύχος δίπλα στον Χρήστο Παπουτσάκη.

Λάτρης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, θα μείνει γνωστός για τα ρεπορτάζ του και τη μαχητικότητα γύρω από τις υποθέσεις του σκανδάλου Κοσκωτά, της “αγοράς του αιώνα”, των αρχείων της Στάζι, της τρομοκρατίας, κ.ο.κ.

Μαχητής και στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα από τα φοιτητικά του χρόνια στην Μπολώνια της Ιταλίας τα χρόνια της χούντας, εντάχθηκε στο ΠΑΚ, για να βρεθεί στη Μεταπολίτευση στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, και αργότερα σε κάθε αγώνα που υποστήριζε τον άνθρωπο και το δίκιο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 17-9-1953. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στις 12.00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου.

Συλλυπητήρια από Σ. Βούλτεψη

«Ο ελεύθερος ρεπόρτερ, ο αλύγιστος υπηρέτης της πραγματικά αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, ο ιδρυτής του πρωτοπόρου antinews Βασίλης Ζήσης, έφυγε από κοντά μας, αναφέρει σε συλληπητήρια δήλωσή της η Σ. Βούλτεψη.

«Αφήνει ωστόσο πίσω του, ως ισχυρές παρακαταθήκες, τις μεγάλες του δημοσιογραφικές επιτυχίες, την ισχυρή του πένα, το ήθος και κυρίως την αφοσίωσή του στον στόχο για μια καλύτερη Ελλάδα. Εκφράζω -και εκ μέρους του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που τίμησε με την φιλία του- τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στον αγαπημένο γιό του Πάνο και τους δικούς του» καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα