Δήλωση Τέρενς Κουίκ μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κομοτηνή

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κομοτηνή και μετά έκανε την εξής δήλωση...

«Σήμερα ψήφισα για μία Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ, όπως οφείλει να είναι. Των λαών, εθνών, αλληλεγγύης που διακήρυττε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ισοτιμίας που διακήρυττε ο Ζισκάρ Ντ Εστέν. Σήμερα είπα όχι στην Ευρώπη της λογικής
Σόιμπλε, που μέσα σε όλα στοχεύει στην ισοπέδωση όλου του πλούτου της πατρίδας μου, από τον Τουρισμό μέχρι την πρωτογενή παραγωγή.

Σήμερα ψήφισα ακούγοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων, τις ηλικίες 18 - 35, που σε συντριπτικό ποσοστό μας δίνουν το μήνυμα για ΟΧΙ. Όπως το ίδιο μήνυμα μας δίνουν οι 4 στους 10 συνταξιούχους, που δεν λύγισαν από τα ΑΤΜ και τα ΜΜΕ.

Πάντως, σε μία Δημοκρατία και πόσω μάλλον σε ένα κορυφαίο Δημοψήφισμα, είναι υποχρέωση ΟΛΟΙ να σεβαστούν την όποια ετυμηγορία του ελληνικού λαού και επάνω σε αυτή να δουλέψουν με απόλυτο ενωτικό πνεύμα.

Το ίδιο θα πράξει και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρός μας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Αύριο, ΑΥΤΗ η κυβέρνηση, με πρώτο - πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, θα πάει στις Βρυξέλλες για να κλείσει την συμφωνία, σεβόμενος, αν αυτή είναι η λαϊκή εντολή, απόλυτα και το ΝΑΙ.

Οι άλλοι θα σεβαστούν το ΟΧΙ, την απόφαση των Ελλήνων για ΟΧΙ και να στηρίξουν την επίτευξη συμφωνίας μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικογένειας;

Εδώ θέλω να δω πόσο κάποιοι είναι δημοκράτες στη πράξη και όχι στα λόγια. Πόσοι σέβονται το λαό και δεν είναι υπάκουα στρατιωτάκια ενός επικίνδυνου συστήματος.

Αυτό πάει και στους ευρωπαίους ηγέτες που οφείλουν να σεβαστούν την ελληνική δημοκρατία, την Ευρώπη του Σουμάν και τις διακηρύξεις του ΟΗΕ.

ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Σε ότι αφορά ειδικότερα την Θράκη, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Με βάση τα όσα διαχέονται, καταδικάζω και θεωρώ απαράδεκτη την όποια παρέμβαση του Προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Και αυτή είναι ανυποχώρητη άποψη και θέση και δική μου ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ και ΟΛΩΝ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν με εξοργίζει μόνο αν το Προξενείο δίνει γραμμή για ΟΧΙ ή ΝΑΙ. Με εξοργίζει που για μία ακόμα φορά εμπλέκει ψηφοφόρους της Θράκης, Έλληνες πολίτες, σε εκλογικές διαδικασίες της πατρίδας μου.

Είναι υποχρέωση να έχουμε και αύριο συνέχεια χειρισμών εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών, που ήδη προειδοποίησε να μην πραγματοποιηθεί στη περιοχή μας επίσκεψη, αυτό το τριήμερο, του Τούρκου Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Επίσκεψη η οποία και ματαιώθηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα