Διαβάστε πως αντιμετωπίζει κάθε Ζώδιο την απιστία

Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ερωτική απιστία και αναμφίβολα πολλοί από μας την έχουμε …ζήσει στο πετσί μας! Η απιστία ανακινεί δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ζήλια, εκδίκηση και συχνά καταλήγουν σε χωρισμούς.

Κι όμως, η ερωτική απιστία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, αφού –κακά τα ψέματα– κάθε άνθρωπος μπορεί –εν δυνάμει– να μπει σ΄αυτό το «παιχνίδι». Θα πρέπει ωστόσο να διαχωρίσουμε την ερωτική απιστία από μια υπάρχουσα σχέση όπου ένας εκ των δύο συνάπτει μια παράλληλη ερωτική σχέση, δηλαδή το
ερωτικό τρίγωνο το οποίο είναι μια σαφώς περιπλοκότερη και δη ψυχοφθόρος διαδικασία.

Εδώ μιλάμε περισσότερο για τη «στιγμιαία» απιστία, τη στιγμή δηλαδή κατά την οποία ένας δεσμευμένος άνθρωπος «εμπλέκεται» σε μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια, η οποία όπως ήρθε έτσι φεύγει από τη ζωή του.

Δεν πρέπει βεβαίως να παραβλέπουμε και τις ποικίλες ηθικές αναστολές οι οποίες «απαγορεύουν» την απιστία, παρότι μια αξιόλογη μερίδα ανθρώπων θα ήθελε να πέσει στο δέλεαρ μιας εφήμερης ερωτικής περιπέτειας και αυτό είναι ανεξάρτητο από τα δώδεκα ζώδια.

Στην πραγματικότητα λοιπόν όλα τα ζώδια είναι λιγότερο ή περισσότερο ικανά στην απιστία και σημασία έχει ποια είναι η στάση απέναντι σ΄αυτήν και πως την αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά, κάτι που θα εξετάσουμε στο παρόν άρθρο.

ΚΡΙΟΣ

Στάση απέναντι στην απιστία.

Η παρορμητική, φλογερή, ατίθαση και εν πολλοίς τραχιά φύση του Κριού είναι αλήθεια ότι δε δέχεται καθόλου εύκολα την απιστία του συντρόφου του, αν και για πάρτη του φαίνεται να βάζει …μπόλικο νερό στο κρασί του! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κριός είναι κατακτητικός, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Ο εγωισμός του ζωδίου δε μπορεί εύκολα να χωνεύει την απιστία, διότι έτσι νιώθει ότι έχει χάσει την πρωτιά και τον ηρωισμό του, δύο βασικές ιδιότητες του Κριού. Πάντως, ο άνδρας Κριός τείνει περισσότερο προς την απιστία απ΄ότι η γυναίκα κι αυτό επειδή η φύση του ζωδίου τονίζει πιο πολύ την κατακτητική πλευρά του αρσενικού. Η γυναίκα Κριός από την άλλη, αν μπει στη διαδικασία της απιστίας είναι επειδή δεν της δίδεται η απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται ή περιορίζεται υπερβολικά η προσωπική της αυτονομία. Σημασία έχει ότι η πολύ ισχυρή λίμπιντο του ζωδίου μπορεί σχετικά εύκολα να σπρώξει τον Κριό στην εφήμερη ερωτική περιπέτεια, πολύ περισσότερο επειδή δεν εμπλέκεται σε ευθύνες και υποχρεώσεις.

Πως αντιμετωπίζει την απιστία;

Ο άνδρας Κριός μπορεί να αντιδράσει απότομα, με σκληρή συμπεριφορά, αφού νιώθει ότι έχει πληγεί ο ανδρικός του εγωισμός. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται από το πόσο μπορεί να ελιχθεί το ταίρι του, αφού η οργή του Κριού ξεθυμαίνει σχετικά γρήγορα. Η γυναίκα Κριός από την άλλη αντιμετωπίζει την ερωτική απιστία με μάλλον πιο αντιφατικά συναισθήματα. Πιο εύκολα θα προτιμήσει να προχωρήσει σε οριστικό χωρισμό, παρά να βάλει νερό στο κρασί της. Πάντως οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες χτυπούν σχετικά συχνά τις πόρτες των Κριών, γ
Keywords
Τυχαία Θέματα