«Δεν έχω έμπνευση!» Άλλαξέ το με 5 τρόπους!

Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που η ζωή, το σύμπαν, οι φίλοι μας, μας θυμίζουν πόσο υπέροχα τα πάμε και υπάρχουν και εκείνες οι...μέρες που αναρωτιόμαστε αν θα γίνουμε ποτέ αυτοί που ονειρευόμαστε. Κάθε Miss Bloomer έχει αισθανθεί έτσι σε κάποια φάση της ζωής της: Κάθεσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, η οποία είναι τόσο άδεια όσο αισθάνεσαι και το μυαλό σου ή – ακόμα χειρότερα – μόλις έχεις λάβεις ακόμα ένα «άκυρο» από μια εταιρεία, στην οποία ήλπιζες να εργαστείς.

Αν
και όλες οι απογοητεύσεις είναι μέρος της προσωπικής σου εξέλιξης, όσο κλισέ ή εκνευριστικό κι αν ακούγεται, τείνουν να επηρεάζουν την έμπνευση μας, πρακτικά. Φυσικά και δεν περιμένει κανείς να αισθάνεσαι υπέροχα όταν συμβαίνει μια αναποδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να χάσεις την έμπνευση και την ορμή σου. Τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό; Ελπίζουμε πως οι 5 παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις inspired.

1. Αναγνώρισε το γεγονός πως συμβαίνει κάτι που δε σου αρέσει (αντί να ντρέπεσαι γι’αυτό)

Όχι, αυτή δεν είναι μια αδύναμη στιγμή της ζωής σου, αλλά μια ευκαιρία να αποδεχτείς ότι προσπαθείς να ξεπεράσεις κάτι με αληθινή, εσωτερική δύναμη. Άλλωστε, οι πιο δύσκολες στιγμές μας φέρνουν την καλύτερη δουλειά.

2. Κάνε κάτι που απολαμβάνεις

Κάνε ένα διάλειμμα και κάνε αυτό που αγαπάς, σε γεμίζει και σε κάνει χαρούμενη – από το να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου μέχρι να δεις το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Αν και δεν θα λύσεις το πρόβλημα, όντως, η υγεία και η ευτυχία σου είναι προτεραιότητες που δεν θα έπρεπε να αγνοείς. Επίτρεψε στο μυαλό σου να αφήσει για λίγο στην άκρη τις προσδοκίες που έχει.

3. Άλλαξε το περιβάλλον σου

Μια νορμάλ ρουτίνα θα σου εγγυηθεί πως θα τελειώσεις όλα αυτά που πρέπει όταν πρέπει, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει άκρως βαρετή, γεγονός που θα σε κάνει να αισθανθείς «κολλημένη». Η λύση; Άλλαξε το περιβάλλον σου για να αλλάξει και το μυαλό σου – από το μαγαζί που επιλέγεις για τον πρωινό καφέ σου μέχρι το δρόμο που επιλέγεις να επιστρέψεις από τη δουλειά σου.

4. Αναζήτησε τη συμβουλή των (σημαντικών) άλλων

Οι αγαπημένοι σου άνθρωποι (λογικά) θα σε ενθαρρύνουν και θα προσπαθήσουν να σε κάνουν χαρούμενη. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’αυτό για να κερδίσεις πίσω τη χαμένη σου έμπνευση.

5. Σκέψου γιατί είναι σημαντικό αυτό που κάνεις

Γράφεις γιατί σου αρέσει να εκφράζεσαι; Θέλεις να γίνεις event planner γιατί αγαπάς τους γάμους; Τρέχεις σε αγώνες δρόμου γιατί χαλαρώνεις από το στρες; Όποιο κι αν είναι το πάθος σου αξίζει να υπενθυμήσεις στον εαυτό σου γιατί το επέλεξες (ή μήπως εκείνο σε επέλεξε;)
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν, Άλλαξέ,den, allaxe