Δ. Αβραμόπουλος: Προς τη σωστή κατεύθυνση ο αγώνας μας

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε ομογενειακή εκδήλωση στο Σικάγο, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφέρθηκε στις...
προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη». Παράλληλα,
υπογράμμισε ότι «τα πρώτα λόγια συμπαράστασης ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Είμαστε στον πυρήνα, στην καρδιά μιας μάχης, ενός αγώνα, ενός πολέμου. Οι προηγούμενες γενιές έχουν ζήσει άλλους πολέμους που σκότωναν ανθρώπους και κατέστρεφαν κτίρια», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε: «Εμείς, αυτό τον καιρό, ζούμε ένα πόλεμο που μπορεί να μην έχει σκοτώσει ανθρώπους και να μην έχει κατεδαφίσει κτίρια, τείνει όμως στο να σκοτώνει όνειρα και ελπίδες».
«Αυτή η κυβέρνηση, που είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, και μακάρι να είχαν προστρέξει σ' αυτή και τα άλλα πολιτικά κόμματα, γιατί πάντα πρέσβευα και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ότι η εθνική ενότητα είναι αυτή που πρέπει να μας οδηγεί στις δύσκολες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Παρ' όλα αυτά», πρόσθεσε, «δίνει τη μάχη (η κυβέρνηση) και πρέπει να σας πω ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και να στηρίζεται».
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα ξαναποκτά το βηματισμό της, τον προσανατολισμό της, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθησή της».
Keywords
Τυχαία Θέματα