Χρυσοχοΐδης: Μέχρι τέλος του έτους ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του Μετρό

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τη... γραμμή 4 του Μετρό, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. “Θα έχουμε σύντομα νέα για το μετρό. Υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι, που θεωρούν ότι ήταν
εξαγγελίες. Όμως θα ξεκινήσουμε αυτά που είπαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απαντώντας σε επερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Νίκης Φούντα, επισήμανε ότι θα δημοπρατηθεί και η ανάπλαση της Πανεπιστημίου. Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της επάρκειας της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει εκπονηθεί για την Πανεπιστημίου:

“Η μελέτη εκπονήθηκε από την Αττικό Μετρό, μια πάρα πολύ έμπειρη εταιρεία. Παρουσιάστηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, συζητήθηκε εκτενώς και τα συμπεράσματα αποτυπώθηκαν στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων”, ανέφερε. Όπως τόνισε από την πλευρά της, η κ. Φούντα: “Το έργο θα αλλάξει την αίσθηση που έχουμε για τις γειτονιές του κέντρου. Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προληπτικά, ώστε να μη φθάσουμε στο σημείο να δούμε ότι το έργο δυστυχώς δεν μπορεί να λειτουργήσει”.

Όπως εκτίμησε ο κ. Χρυσοχοΐδης ο διαγωνισμός για την ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, με σκοπό να οριστεί ανάδοχος μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα