Μπορεί να μείνει ζωντανός ο ερωτας; Μ' αυτές τις 10 συνήθειες, ναι!

Κάθε χρόνο που περνάς με το ταίρι σου, ένα μικρό σμήνος πεταλούδες μεταναστεύει από το στομάχι σου; Ίσως. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο έρωτας είναι καταδικασμένος να πεθάνει...
Υπάρχουν ζευγάρια που γερνούν παρέα και εξακολουθούν να κρατιούνται απ' το χέρι, να ζηλεύουν, να δίνουν παθιασμένα φιλιά και να χασκογελούν σαν ερωτευμένοι έφηβοι. Ποια είναι όμως τα μυστικά της συνταγής που εγγυάται ότι η φωτιά θα μείνει αναμμένη;

Δεν κρατάνε σκορ
Όχι, για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό, δεν χρειάζεται να «καταπίνεις» κάθε παράπονο και να αποφεύγεις τις συγκρούσεις όπως ο διάολος το λιβάνι -πρέπει όμως, σίγουρα, να μην κρατάς σκορ στο κεφάλι σου. Οι άνθρωποι σε σχέσεις που ευδοκιμούν, ξέρουν ότι έχουν προ πολλού αποχαιρετίσει το «εγώ» κι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στη φάση του «εμείς», ξέρουν ότι είναι στο ίδιο στρατόπεδο και δεν γράφουν τα λάθη, τα βαριά, επιπόλαια λόγια και τις κακές στιγμές σε μάρμαρο.

Ξεκαρδίζονται με τα ίδια αστεία
Τι να την κάνεις μια σχέση ζωής, αν δεν μπορείς να κάνεις ανενόχλητος τα βαρελάκια σου στο πάτωμα με το χαζό του αστείο; Τα ζευγάρια που έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα του έρωτά τους, γελούν με μικρά, κοινά, χαζά αστεία, σκουντιούνται στον δρόμο και το super market όταν βλέπουν κάτι αστείο και δεν κουράζονται να χαχανίζουν με τα ίδιες ιστορίες που για όλους τους άλλους είναι βαρετές και χιλιοειπωμένες.

Κάνουν (όχι πάντα το ίδιο) σεξ
Όσοι δεν επιτρέπουν στην ρουτίνα να στρογγυλοκαθίσει στο κρεβάτι τους και, αντιθέτως, την πετάνε έξω απ' τη σχέση με μια γερή κλωτσιά, μάλλον τα πηγαίνουν καλά στον στίβο του αιώνιου έρωτα. Η κλασικότερη παγίδα που σου στήνει μια μακροχρόνια σχέση είναι η ερωτική απομάκρυνση, γι' αυτό τα ζευγάρια που παραμένουν ερωτευμένα, ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να επιδοθούν σε «τρελίτσες» κι αν έχουν πονοκέφαλο, παίρνουν κανένα παυσίπονο.

Δίνουν κανένα φιλάκι (και όχι μόνο)

Δίνουν φιλάκι για «αντίο» και για «καλημέρα», δεν αφήνουν την ευκαιρία να ζουλήξουν κάποιο λαχταριστό σημείο του σώματος του άλλου τους μισού να πάει χαμένη, κρατιούνται χέρι-χέρι , κοιμούνται αγκαλιά (τουλάχιστον στην αρχή της νύχτας -δεν χρειάζεται να πιάσεις κορέους για να αγαπιέσαι) και, γενικώς, σωματοποιούν την αγάπη τους και αντιστέκονται στη μιζέρια του «ε, εμείς μεγαλώσαμε πια γι' αυτά».

«Να γιατί σ' ερωτεύτηκα»
Σε μια μακροχρόνια σχέση -ας μη γελιόμαστε- θα σου δοθούν χιλιάδες ευκαιρίες να οραματιστείς το τέλειο έγκλημα. Θα σ' εκνευρίσει, θα σε βγάλει απ' τα ρούχα σου, θα σκεφτείς «πώς έγινε έτσι αυτός ο άνθρωπος» και το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και στην αντίπερα όχθη. Τα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα, ξέρουν να μην «στέκονται» εμμονικά στα ελαττώματα του άλλου τους μισού. Κοιτάζουν τον παχύτερο, βαρύτερο και ίσως πιο γκρινιάρη άνθρωπο που κάθεται δίπλα τους στον καναπέ και βλέπουν τον άνθρωπο που ερωτεύτηκαν -γιατί, δεν μπορεί, είναι σίγουρα εκεί!

Σέβονται ο ένας τις ανάγκες του άλλου
Το να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είσαι δεμένος με χειροπέδες απ' το χέρι του καλού ή της καλής σου. Οι ευτυχείς γάμοι έχουν στην πλειοψηφία τους ως χαρακτηριστικό τον σεβασμό στην ιδιωτικότητα αλλά και τις ξεχωριστές ανάγκες. Από την ανάγκη για focus στη δουλειά ως την ανάγκη για μια μοναχική βόλτα, τα ζευγάρια που περνούν μια όμορφη ζωή μαζί, ξέρουν ότι η ψυχαναγκαστική προσκόλληση σκοτώνει τον έρωτα.

Τα ΄χουν καλά με τον εαυτό τους
Ό,τι και να πει κανείς για τα τρυφερά φιλιά, τον αλληλοσεβασμό και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν συμπαθείς τον εαυτό και τη ζωή σου, όλα σου φταίνε και, μέσα σε όλα, περιλαμβάνεται και η σχέση σου. Το θεμέλιο για μια υγιή σχέση, είναι η υγιής σχέση με τον εαυτό και τις ανάγκες μας. Έτσι, η απάντηση στο γιατί μια σχέση πνέει τα λοίσθια, ίσως βρίσκεται στην αυτοβελτίωση και την ειρήνη με τη συμφιλίωση του «εγώ» μας.

Περνούν χρόνο μαζί

Ο χρόνος που ένα ζευγάρι περνάει μόνο είναι χρόνος πολύτιμος κι αυτό το ξέρουν καλά όσο παίρνουν βραβείο Ευτυχισμένης Μακροχρόνιας Σχέσης. Τα ευτυχή ζευγάρια, ξέρουν ότι δεν πειράζει πού και πού να κρατήσει η γιαγιά τα παιδιά για να πάνε ένα θερινό σινεμά. Βρίσκουν λίγο χρόνο για να βολτάρουν πιασμένοι απ' το χέρι, να δουν μια ταινία παρέα (κι ας κοιμηθεί ο ένας απ' τους δύο πριν τελειώσουν οι τίτλοι αρχής) και αντιστέκονται στη μοναχική συνήθεια της οθόνης.

Δεν θάβουν τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί
Το να είσαι αγαπημένος με το ταίρι σου δεν σημαίνει ότι όλες οι μέρες είναι υπέροχα ρομαντικές κι όλες νύχτες διαβολεμένα παθιασμένες. Ο έρωτας θέλει θυσίες και υποχωρήσεις, αλλά οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες και, για να τα 'χεις καλά με τον άνθρωπό σου, πρέπει να ξέρεις να μην θάβεις όσα σε προβληματίζουν, αλλά να τα ονοματίζεις με θάρρος και να τα αρθρώνεις με νηφαλιότητα.

Ξέρουν ότι ο έρωτας είναι κυκλικός
Και εξηγούμαστε: όταν είσαι ακόμα μικρός, νομίζεις ότι μια σχέση είναι ευτυχής κι επιτυχημένη μόνο όταν οι πεταλούδες κάνουν πάρτι και ο κόσμος σβήνει στη θέα του έρωτά σου. Μεγαλώνοντας, καταλαβαίνεις -ή ίσως και να συνηθίζεις- ότι η αγάπη που μένει φτάνει και περισσεύει για να είσαι ευτυχισμένος. Ο έρωτας θα έρθει, για λίγο θα φύγει και μετά θα έρθει ξανά. Θα περάσεις φάσεις σκοτεινές και το ίδιο θα συμβεί και στο έταιρόν σου ήμισυ, όμως ξέρεις ότι επικοινωνώντας τα προβλήματα, στηρίζοντας, μένοντας δίπλα κι όχι περνώντας απέναντι, όλα θα περάσουν. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι μαζί του, να βλέπετε ελαφριές ταινίες, να τρώτε παγωτά, να μοιράζεστε αστεία και άγχη και -πώς να το πούμε;- να είστε παρέα.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα