Μπαράζ νομοσχεδίων ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο δεκαήμερο - Ποια παίρνουν πρώτα το δρόμο προς τη Βουλή

Να τρέξει το νομοθετικό έργο επιθυμεί η κυβέρνηση, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την επεξεργασία μια σειρά... νέων ρυθμίσεων που αναμένεται να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή.

Η συζήτηση της δανειακής σύμβασης, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, να μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Κατ’αρχάς η κυβέρνηση επιθυμεί πρώτα να ολοκληρωθεί το κομμάτι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ανοίξουν οι «κάνουλες» της χρηματοδότησης για την Ελληνική οικονομία,
ενώ την ίδια ώρα ρίχνει περισσότερο βάρος στα νομοσχέδια που σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη.

Έξι νομοθετήματα είναι ήδη έτοιμα στα συρτάρια των υπουργών και περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν τη σχετική έκθεση από τα Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

- Επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.

- Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος. Υπολογίζεται να γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το νομοσχέδιο της ΕΡΤ Α.Ε.

- Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.

- Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

- Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Σύμφωνα με αυτό, ο υπουργός αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πολύ βαριά πρόστιμα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα μπορεί να ανακαλεί την αναγνώριση σωματείων αθλητών εταιρειών. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, να διακόπτει αγωνιστικές, ακόμα και πρωταθλήματα αν χρειαστεί.

- Στην τελική φάση βρίσκεται η επεξεργασία του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα