ΑΥΤΟΣ είναι ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που έγινε συνεργάτης του Ξηρού [photo]

Δείτε τον παρακάτω...
Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο... ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.
Συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, ενώ λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Εφετείο.

Oι δυο συλληφθέντες που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή
σε τρομοκρατική οργάνωση παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Πατουχέας ήταν απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ (Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας). Εκδιώχθηκε από το σώμα το 2002, όταν το όνομά του εμπλέχθηκε σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, το 2012 συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων εισάγοντας στην Ελλάδα περίπου 450.000 πακέτα, ενώ τα έσοδα που έχασε το κράτος από τους δασμούς έφταναν το ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, φέρεται ότι πριν από μερικά χρόνια πέρασε ένα διάστημα από τις φυλακές, όπου γνωρίστηκε με βαρυποινίτη. Στο Οίτυλο Λακωνίας, όπου έμενε, παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα είχε αναλάβει επιχειρηματική δράση και ασχολείτο με αλατοπαραγωγή.

Το 2011, δε, είχε μιλήσει στο «Εθνος» για τη νέα του δραστηριότητα, χωρίς φυσικά να κρύβει ότι ήταν πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Πατουχέας, όπως έγραφε το δημοσίευμα, είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά του αλυκή της εκκλησίας και ήταν ένας από τους επτά κατοίκους που συνέχιζαν την παράδοση, παράγοντας το αφράλατο, το γνήσιο αλάτι της θάλασσας.

«Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού», είχε δηλώσει στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο Πατουχέας ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αλλά για υποθέσεις του κοινού ποινικού Δικαίου, ενώ ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα