ΑΥΤΟ είναι το πρόσωπο πίσω από την απόδραση της Σταμάτη - Αναζητείται στο Χαϊδάρι [photo]

Την ώρα που η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται στην ΓΑΔΑ και καταθέτει, οι έρευνες της... αστυνομίας στρέφονται προς ένα πρόσωπο-κλειδί που φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στην απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο και ενδεχομένως να την βοήθησε κατά τη διάρκεια της νύχτας προφέροντας της καταφύγιο.

Η μυστηριώδης γυναίκα αναζητείται στην περιοχή του Χαϊδαρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κατοικία της. Πρόκειται για τον τελευταίο άνθρωπο που είχε επισκέφτει την κυρία Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο την Τρίτη.

Αυτήν την ώρα η κα Σταμάτη καταθέτει
στους κρατικούς λειτουργούς αλλά δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πως οδηγήθηκε στην απόφαση της να αποδράσει και αν κάποιος την βοήθησε. Στην ΓΑΔΑ βρίσκονται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το «Δρομοκαΐτειο».

Ολο το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η κα. Σταμάτη που είχε αποδράσει τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Δρομοκαΐτειο, εντοπίστηκε από την αστυνομία στην εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι λίγο μετά το μεσημέρι μόλις πεντακόσια μέτρα από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες πριν καταλήξει στην εκκλησία. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει πάρει τα φάρμακά της, ενώ έλεγε συνεχώς «τώρα πρέπει να πάω στο παιδί μου».

Λίγο μετά τις 15:00, αστυνομικοί, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης παρέλαβαν τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου από την εκκλησία και την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Αγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και είπε ότι είναι με την κα. Σταμάτη η οποία θέλει να παραδοθεί. Από το ίδιο τηλέφωνο ειδοποιήθηκε και ο κο Ραγκούσης.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μικρά παιδιά, 10 και 11 ετών, που έπαιζαν στο προαύλιο της εκκλησίας εντόπισαν και αναγνώρισαν τη Βίκυ Σταμάτη σε ένα από τα παγκάκια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Τα παιδιά ενημέρωσαν την μητέρα τους και αυτή στην συνέχεια έναν άνδρα που τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως επρόκειτο για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο απόδρασης το οποίο στην συνέχεια ναυάγησε. Ο στόχος της απόδραση ήταν η κα. Σταμάτη να δει το παιδί της, την στιγμή όμως που οι αστυνομικές αρχές είχαν υπό στενή παρακολούθηση το στενό οικογενειακό περιβάλλον της η κα Σταμάτη το μετάνιωσε και απόφάσισε να παραδοθεί.

Μιλώντας πριν από λίγο στο Μega ο Αλέξης Κούγιας οποίος είχε παραιτηθεί νωρίτερα από συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη δήλωσε: «Ενημέρωσα τον κο Τσοχατζόπουλο πως η συνύπαρξη μου με τον κο Ραγκούση είναι αδύνατη. Αν πρόκειται να συνεχίσω έθεσα θέμα να φύγει ο Ραγκούσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα