ΑΥΤΟ είναι το κίνημα που έχει ΦΟΒΗΣΕΙ τα κόμματα. Ποιος είναι ο λόγος;

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και το Ποτάμι....
η διοργάνωση της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης στις 15 Ιουνίου στη πλατεία Συντάγματος με το σύνθημα "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ".
"Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Πολίτες Μόνο" είναι το μότο των διοργανωτών, με τις ηγεσίες των κομμάτων που στήριξαν την καμπάνια του "Ναι" στο περσινό
δημοψήφισμα να παίρνουν διακριτικές αποστάσεις από το εγχείρημα, αν και στελέχη τους -κορυφαία και μη- σύμφωνα με πληροφορίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο παρασκήνιο για την επιτυχία της συγκέντρωσης και ευρύτερα της καμπάνιας κατά της κυβέρνησης ανά την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες απασχόλησε ο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο σύσκεψης στη Χαριλάου Τρικούπη, κατά την διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η αποχή του επίσημου ΠΑΣΟΚ από τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου.

Η εκδήλωση «Παραιτηθείτε» που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι η πρώτη ουσιαστικά πρωτοβουλία πολιτών εναντίον της κυβέρνησης και ένας από τους βασικούς διοργανωτές είναι ο "Mr Collagen", ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσουκαλαδάκης που λάνσαρε το πόσιμο κολλαγόνο στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσουκαλαδάκης φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά της αντικυβερνητικής εκδήλωσης και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Kool News", ανέφερε μεταξύ άλλων "Δεν είμαστε καθυστερημένοι, ψεκασμένοι και σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό μας, δεν έχουμε αυταπάτες!. Σε δέκα χρόνια μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση σήμερα. Όμως μπορεί να μπει ένας δυνατός σπόρος, πρώτον να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ώρα νωρίτερα, και σημαντικότερο να αρχίσουν να μας υπολογίζουν".

Και επισήμανε "Δεν έχουμε καμία σχέση με τους πατροναρισμένους αγανακτισμένους του 2011. Αλήθεια πού είναι αυτοί τώρα; Χτίσανε καριέρες όλα τα μπουμπούκια στυλ Κατρούγκαλου, Βαρουφάκη κ.α. πάνω στα τραπεζάκια που καλούσαν έμμεσα ή άμεσα τον κόσμο να κάψει τη Βουλή, του δείχνανε τον δρόμο πέρα από τα μνημόνια, τον ''αριστερό'', διχάζανε τον κόσμο με ελεεινά συνθήματα και εκφράσεις όπως «Γερμανοτσολιάδες» και «Εθνοπροδότες» και μία συγγνώμη επίσημη ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ακούσει".

Να σημειωθεί ότι μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αlpha» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι, το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της της συνταγματικής ανοχής, κάνοντας λόγο για "κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο" κάτι που προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις.

"Όποιος θέλει μπορεί να διοργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει, δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μία υπονομευτική πολιτική παρέμβαση", τόνισε και πρόσθεσε: "Το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων, αλλά στη βάση προφητικών υποτίθεται εξαγγελιών, είναι μία διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία".

"Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση" τόνισε και προέβλεψε κλιμάκωση των "διαδικασιών υπονόμευσης" της κυβέρνησης με κινήματα "τύπου κατσαρόλας". Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ λέγοντας ότι "Ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αποδεχθούν ότι δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες".

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τη δημοσιογραφική προβολή της εκδήλωσης έχουν αναλάβει εμμέσως πλην σαφώς εκδοτικά συγκροτήματα, ιστοσελίδες και δημοσιογραφικές πένες όπως του Ηλία Κανέλλη, ο οποίος σε άρθρό του στην εφημερίδα "Τα Νέα" υπό τον τίτλο του "#fygete" σημειώνει: "...Την ίδια στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να ετοιμάζουν πειστικά εναλλακτικά μεταρρυθμιστικά προγράμματα για την επόμενη μέρα, τώρα, την ώρα της καταστροφής, εκείνο που προέχει είναι η λαϊκή έκφραση αυτής της αγανάκτησης. Ο εστί μεθερμηνευόμενον: φύγετε, δρόμο αδειάστε μας τη γωνιά, δεν σας θέλει ο λαός...Στις 15 όλοι στο Σύνταγμα".

Στην σελίδα τέλος της συγκέντρωσης στο facebook οι διοργανωτές με κείμενο τους δηλώνουν "...δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά αντί για ΤΑΝΚΣ χρησιμοποίησε αναρίθμητα ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία" και ζητούν:

● ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

● ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

● γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

● ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… «Αυταπάτες» κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

● ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

● ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.
Keywords
Αναζητήσεις
ποιοι ειναι πισω απο το κινημα παραιτηθειτε
Τυχαία Θέματα