Αβέβαιο το μέλλον στα δημόσια ΙΕΚ. Ανησυχία σε γονείς και σπουδαστές

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι φήμες περί συνέχισης της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ.
 Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχίζουν οι εκπαιδευτές από Δευτέρα 11 Μαΐου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υπουργείο παιδείας δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους έχει φέρει τα
εκπαιδευτικά ιδρύματα ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Γονείς και σπουδαστές ανησυχούν για το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και για το γεγονός ότι βλέπουν τα χρήματα που δίνουν για δίδακτρα να «εξαφανίζονται» με ένα περίεργο τρόπο και να μην καταλήγουν στη βελτίωση του επιπέδου σπουδών η στους μισθούς των εκπαιδευτών που έχουν να πληρωθούν 3 χρόνια.
Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου καθώς και η Υφυπουργός Φ. Γεννηματά μετά από ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για την βελτίωση των υποδομών και την εξόφληση των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών σιωπούν κατά ένα περίεργο τρόπο γεγονός που ενισχύει την ανησυχία των παιδιών και των γονιών τους. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές παίρνουν βεβαιώσεις αποδοχών και φορολογούνται για χρήματα που δεν έχουν πάρει εδώ και τρία χρόνια!!
Επιπλέον, οι πρόσφατες καταγγελίες της π. βουλευτού Σοφίας Βούλτεψη περί κακοδιαχείρισης των κονδυλίων και αρπαγής χρημάτων από τον ΟΕΕΚ έρχονται να ενισχύσουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα αβεβαιότητας που περιβάλει τα ΙΕΚ.
Από ότι φαίνεται πάντως η εξεταστική του Ιουνίου καθώς και οι εξετάσεις πιστοποίησης που ακολουθούν μάλλον δε θα πραγματοποιηθούν ενώ αβέβαιη είναι η λειτουργία των ΙΕΚ το νέο ακαδημαϊκό έτος.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα