Ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Ρ.Ν.

Στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ρ.Ν., δυσκολευτήκαμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις, προκειμένου να... εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια που μας διακατέχει, όσον αφορά την παράνομη και κατάπτυστη ενέργεια της εταιρείας (ΑΕΔΙΚ,) να μετατρέψει τους Έλληνες επαγγελματίες ναυτικούς (μέλη Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) που επανδρώνουν τα ρυμουλκά της διώρυγας Κορίνθου, σε δημοσίους υπαλλήλους.
Αγνοώντας προκλητικά σπουδές, εκπαίδευση, διπλώματα, πτυχία, προϋπηρεσίες, ειδικότητες, κρατήσεις, φορολογίες αλλά και σχετικές αποφάσεις του Ν.Α.Τ., τους ενέταξε στη ρύθμιση του Ν.4024/2011 περί ενιαίου μισθολογίου
που αφορά αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων και όχι στην ισχύουσα νόμιμη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ρ/Κ-Ν/Γ.
Καταγγέλλουμε το Λιμεναρχείο των Ισθμίων που αντικατέστησε στο Ναυτικό φυλλάδιο την εγγραφή (μισθός Σ.Σ.) με την εγγραφή Ε.Μ. Ν.4024/2011 χωρίς την υποχρεωτική παρουσία των ιδίων, καταργώντας αυθαιρέτως την ναυτική ιδιότητα που προκύπτει από πολυέξοδες και μακροχρόνιες σπουδές. Αγνοώντας προκλητικά και σκόπιμα τις Σ.Σ.Ε. και όλες τις σχετικές διατάξεις που απορρέουν από αυτές.
Απαιτούμε άμεσα απ’ τις υπηρεσίες σας, την άρση της αδικίας που βλάπτει ασφαλιστικά, μισθολογικά αλλά και ηθικά τους Έλληνες ναυτικούς, που έχουν την ατυχία να εργάζονται στην συγκεκριμένη εταιρεία, και την πλήρη εφαρμογή των Νόμων και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η εκκωφαντική σιγή των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην ακραία αυθαιρεσία και την παρανομία που εξελίσσεται στην Κόρινθο.
Keywords
Τυχαία Θέματα