Αληθινή ιστορία 56χρονου: «Η Uber μου πρόσφερε καλή και σταθερή δουλειά στα 56 μου»

«Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις δουλειά στα 56 σου. Κι οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ειδικά όταν σπουδάζεις δύο παιδιά»...
Ο Δ.Κ. είναι οδηγός που χρησιμοποιεί την εφαρμογή της Uber. Κατά πώς φαίνεται βέβαια -και όπως προέκυψε από τη συνάντησή μας- είναι και φανατικός υποστηρικτής του υπηρεσίας που προσφέρει.

«Δίνουμε στον επιβάτη την υπηρεσία που πρέπει» μας λέει, χαμογελώντας και συμπληρώνει: «Ταυτόχρονα δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Δεν κλέβουμε το Δημόσιο. Πληρώνονται άμεσα όλοι οι φόροι.
Η εφαρμογή εξασφαλίζει τη διαφάνεια».

«Δουλεύεις όμως εξαντλητικά»... του είπαμε.

«Εγώ επιλέγω πλέον πόσο θα δουλέψω. Πάντα δούλευα πολλές ώρες. Πολλές περισσότερες από ό,τι σήμερα, αφού παλαιότερα όταν είχα κατάστημα εστίασης franchise και ακόμα πιο πριν ένα club. Σήμερα έχω επιλέξει να εργάζομαι και κάποια Σαββατοκύριακα. Πληρώνομαι και ασφαλίζομαι γι’ αυτό. Κυρίως όμως μπορώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες της οικογένειάς μου. Του χρόνου που θα έχει ολοκληρώσει η μία κόρη μου τις σπουδές της, θα δουλεύω λιγότερο».

Και συνεχίζει με μια ανάσα: «Είναι όμως και οι συνθήκες της δουλειάς που παίζουν σημαντικό ρόλο. Οδηγώ σύγχρονο και πεντακάθαρο αυτοκίνητο. Δίνω σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια. Παρέχω στον επιβάτη πραγματικά ποιοτική μετακίνηση. Και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Έλληνες και ξένους. Όλους όσους επιλέγουν την UberX υπηρεσία».

Περισσότεροι Έλληνες ή ξένοι; Τον ρωτάμε.

«Οι ξένοι γνωρίζουν την Uber. Τους παρέχει ασφάλεια και σταθερή ποιότητα. Την αναζητούν. Οφείλω πλέον όμως να πω ότι η ασφάλεια, η ποιότητα και η αξιοπιστία της υπηρεσίας αναγνωρίζεται και από τους Έλληνες. Ειδικά από τους νέους που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία».

«Γιατί οι νέοι επιλέγουν την Uber; Τι σου λένε;» τον ρωτάμε.

«Αυτό που σας είπα και πριν. Αισθάνονται ασφάλεια. Και ξέρουν ότι θα βρουν σε όλο το 24ωρο την ίδια αξιόπιστη οικονομική και ποιοτική μετακίνηση. Ξέρουν ότι θα βρουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν και σε τιμή που γνωρίζουν εκ των προτέρων».

«Μόνο νέοι;»... επιμένουμε.

«Η αλήθεια είναι ότι πολλοί νέοι προτιμούν την UberX για να μετακινηθούν οι γονείς τους. Επίσης είναι πολύ γλυκιά και ενδιαφέρουσα η ιστορία ενός 80χρονου Άγγλου ζωγράφου. Μένει χρόνια στην Αθήνα. Και μετακινείται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Uber. Τον έχω εξυπηρετήσει 2-3 φορές».

Είναι αλήθεια ότι ιστορία του 80χρονου Άγγλου ζωγράφου που ζει στην Αθήνα και είναι,,, εθισμένος στην Uber μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Ζητήσαμε να μας τον συστήσει, αλλά ο Δ.Κ. φρόντισε να... κρατήσει το απόρρητο.

«Ίσως τον βρείτε κάπου στο κέντρο της πόλης. Θα σας εντυπωσιάσει με την ευγένειά του. Τιμή μου τα 5 αστέρια με τα οποία με βαθμολόγησε» μας είπε... και άνοιξε την εφαρμογή Uber. Ήταν βλέπετε ώρα εργασίας. Και ο επόμενος χρήστης που επιλέγει UberX σίγουρα... θα ήθελε να τον συναντήσει.

Στα 56 του, ο Δ.Κ. κέρδισε μέσω της Uber μία αξιοπρεπή εργασία. Και με τη συμπεριφορά του... κέρδισε και εμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα