H μυστηριώδης πρώην σύζυγος του Πούτιν – Γιατί απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει κοινές εμφανίσεις με τα παιδιά του, έχουν...
ρόλο στις επιχειρήσεις του αλλά και τον Λευκό Οίκο,

έβαλε ακόμη και την κόρη του στη θέση του στην G20. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως έχει ακολουθήσει εκ διαμέτρου αντίθετη τακτική, όσα χρόνια είναι στην εξουσία.

Ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου. Τόσο οι δύο κόρες του, όσο και η πρώην σύζυγός του, κινούνται αθόρυβα επί δεκαετίες, καθώς ο Πούτιν φροντίζει επισταμένα να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό αυτό που είχε γράψει το Newsweek το 2014, ότι κάποιοι από τους Ρώσους δημοσιογράφους που επιχείρησαν να ασχοληθούν με την προσωπική ζωή του προέδρου, στο τέλος οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Αν οι κόρες του παραμένουν ένα μυστήριο, ακόμη λιγότερα έχουν γίνει γνωστά για την πρώην σύζυγο του Πούτιν, την Λιουντμίλα Οτσερένταγια όπως είναι πλέον το όνομά της, με την οποία ήταν παντρεμένος για περίπου 30 χρόνια, έως τον Ιούνιο του 2013, όταν ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους.

Το 2016 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι εκείνη ξαναπαντρεύτηκε, τον Αρτούρ Οτσερέτνι και πήρε το όνομά του. Πρόκειται για άνδρα σχεδόν 20 χρόνια μικρότερό της, που είναι διευθυντής μη κερδοσκοπικού Κέντρου.

Το Business Insider επιχείρησε να συγκεντρώσει τα λίγα στοιχεία που είναι γνωστά για τη μυστηριώδη ζωή της πρώην πρώτης κυρίας της Ρωσίας, έναν ρόλο που η ίδια φαίνεται να μισούσε.

Πριν παντρευτεί τον Πούτιν, το 1983, η Οτσερέτναγια εργαζόταν ως αεροσυνοδός στη ρωσική εταιρεία Aeroflot. Μιλά άπταιστα γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Γνώρισε τον Πούτιν στη γενέτειρά τους, πρώην Λένιγκραντ και νυν Αγία Πετρούπολη, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μέσω ενός κοινού γνωστού. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες την Μαρία, που γεννήθηκε το 1984 και την Κατερίνα, που ήρθε στον κόσμο μία χρονιά αργότερα.

Μετά τη θητεία του στην KGB, ο Πούτιν και η τότε σύζυγός του επέστρεψαν στην Αγία Πετρούπολη και εκείνος άρχισε να εργάζεται για την κυβέρνηση. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι παρότι εκείνη είχε δικές της φιλοδοξίες, ο Πούτιν ήθελε να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Πίστευε ότι μία σύζυγος πρέπει να είναι πιο μετριοπαθής και να μην ξεχωρίζει», είχε δηλώσει πηγή του Reuters.

Όμως, εκείνη δεν απολάμβανε ιδιαίτερα τον ρόλο που ανέλαβε αργότερα, εκείνον της «πρώτης κυρίας». Ο Σλάβα Ζαΐτσεφ, Ρώσος σχεδιαστής που είχε ντύσει την Οτσερέτναγια για διάφορες εμφανίσεις, είχε πει στο Reuters το 2013: «Εκείνη την εποχή, συνήθιζε να μου λέει ότι δεν της άρεσε ιδιαίτερα να ταξιδεύει και να εμφανίζεται δημόσια. Δεν ήταν έτοιμη για αυτόν τον ρόλο.

Το τέλος του γάμου τους ανακοινώθηκε το 2013, στο διάλειμμα παράστασης μπαλέτου, όταν ο Πούτιν έκανε γνωστό ότι παίρνουν διαζύγιο. «Ο γάμος μας τελείωσε εξαιτίας του γεγονότος ότι μετά βίας βλέπουμε ο ένας τον άλλον. Ο Βλαντιμίρ είναι απόλυτα απορροφημένος από τη δουλειά του. Τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει… Και πραγματικά δεν μου αρέσει η δημοσιότητα», είχε πει η Οτσερέτναγια.

Μετά το διαζύγιο, δεν άλλαξαν πολλά για εκείνη σε ό,τι αφορά τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία συνέχισε να αποφύγει σε σημείο που κάποια στιγμή υπήρχε η φημολογία ότι μπήκε σε μοναστήρι. Αλλά το 2016 υπήρξαν δημοσιεύματα ότι παντρεύτηκε ξανά. Πιο πρόσφατα, νέες πληροφορίες ανέφεραν ότι μαζί με τον σύζυγό της αγόρασε βίλα στη νοτιοδυτική Γαλλία, που αξίζει έως και 7,46 εκατ. δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα