Crossfit για όλους χωρίς φυσικοθεραπευτές

Γράφει ο Κώστας Δημητρίου

Θα ξεκινήσω ζητώντας ένα συγγνώμη από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές αλλά... η αλήθεια δεν είναι τόσο καλή κάποιες φορές. Προσωπικά αν υπήρχε τρόπος να σταματήσει κάθε είδους αρρώστια, πάθηση, πρόβλημα υγείας, πόνος και ο καρκίνος να ανήκει μόνο στα ζώδια χωρίς να χρειάζεται να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας δεν θα με πείραζε καθόλου να αλλάζαμε επάγγελμα όλοι εμείς στα ιατρικά και παραϊατρικά.

Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία του ανθρωπισμού
έστω και όσο πατά η γάτα θα ήθελαν το ίδιο θέλω να πιστεύω. Τώρα όσοι θυσιάζουν τα πάντα για το χρήμα λυπάμαι δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Βρείτε τα με την συνείδηση σας κάθε φορά που αυτή ταλανίζει το μυαλό σας.

Στο θέμα μας λοιπόν που δεν είναι άλλο από το crossfit. Θα ξεκινήσω αναφερόμενος σε αυτό το γονίδιο που υπάρχει μέσα μας και μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε θεοί και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα υπερεκτιμώντας τον εαυτό μας.

Φυσικά δεν αντιλέγω σε σχέση με τα προηγούμενα και ναι, παντού αναφέρω την θέληση και την προσπάθεια ένα βήμα περισσότερο από τις δυνάμεις μας. Λίγο παραπάνω από αυτό που πιστεύουμε ότι το σώμα μας μπορεί αλλά λίγο κάθε φορά και το τονίζω. Η αντικειμενικότητα είναι αρετή και πρέπει ο κάθε ένας να κρίνει σωστά τις ικανότητες του. Δεν γίνεται να έχουμε τις ίδιες δυνατότητες με κάποιον που κάνει κάτι για χρόνια και έχει μοχθήσει και κουραστεί. Θα ήταν άδικο από την ίδια την φύση. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε τους θεούς, να δούμε τις δυνατότητες μας και φορά με την φορά να τις ξεπερνάμε για όσο πρέπει. Σκαλοπάτι σκαλοπάτι ανεβαίνουμε προς την επιτυχία αργά και σταθερά.

Αυτό λοιπόν είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που εμφανίζεται στο crossfit. Κύριοι το crossfit είναι αγωνιστική άθληση. Το ασκησιολόγιο του το κάνουν επαγγελματίες αθλητές που ζουν από αυτό. Είναι η δουλεία τους με λίγα λόγια. Σταματά να πιστεύεις ότι είσαι ικανός να κάνεις το cross fit αυτό καθ αυτό και να κάνεις τους φυσικοθεραπευτές να γελούν στην γωνία που σύντομα και στα επόμενα χρόνια θα έχουν αυξημένη δουλεία.

Φυσικά δεν θέλω να αποθαρρύνω κανέναν. Δικαίωμα στη άσκηση έχουν όλοι και σε κάθε είδους πρόγραμμα ανεξαρτήτου επιπέδου και ικανοτήτων. Αυτό που θέλω να περάσω σαν ιδέα είναι ότι μπορείς να πάρεις την φιλοσοφία του crossfit μέσα από λειτουργικές ασκήσεις όμως. Δεν χρειάζεται να κάνω ολυμπιακές άρσεις αν δεν κατέχω την δομή της τεχνικής, ούτε άλματα πάνω σε κουτιά με λάθος τεχνική για να χαλάσω τα γόνατα μου. Η γυμναστική είναι για την υγεία μας όχι για την καταστροφή της. Ο κάθε ένας έχει το δικό του επίπεδο και θα πρέπει να εκτελεί ασκησιολόγιο μέχρι εκεί που αντέχει.

Μην παρασύρεστε από εγωισμό λοιπόν. Βρείτε τα κατάλληλα άτομα να σας βάλουν σωστά σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Γυμναστές ικανούς να αναλύσουν τις δυνατότητες, τις ανάγκες σας και να σας προσαρμόσουν ώστε να μπορείτε. Όχι μόνο μπορώ αλλά μπορώ και σωστά. βήμα βήμα και σταθερά γιατί η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Για να μην κάνετε λοιπόν όπως είπα τους φυσικοθεραπευτές να χαμογελούν γλυκά προσέξτε όλες τις παραμέτρους σε αυτή την ανηφόρα που λέγεται cross fit και επιλέξτε με προσοχή τους ανθρώπους που θα σας μυήσουν σε αυτό. Κάποιος ο οποίος θα σου πει αυτό ας το αφήσουμε για αργότερα ή ας κάνουμε κάτι άλλο είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται για εσένα. Σκέψου μόνο ότι παίρνει το ρίσκο να γίνει ακόμα και ο κακός της υπόθεσης για το καλό σου.

Να είστε όλοι καλά και να γυμνάζεστε σωστά.kostas-dimitrioy-fitness.webnode.gr
Keywords
Αναζητήσεις
ψλcrossfit και γόνατα, ολη η αληθεια για το crossfit
Τυχαία Θέματα