9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του πολλά χαμόγελα, αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον του δρομικού...
κινήματος. Η φετινή διοργάνωση ήταν, σε όλα τα επίπεδα, η πιο επιτυχημένη από το ξεκίνημα του θεσμού, ο οποίος από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης,
Δρόσος Χριστόπουλος, έκανε έναν απολογισμό, αναφερόμενος στο νέο κερδισμένο στοίχημα:

«Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ ήταν πραγματικά ο καλύτερος και πιο επιτυχημένος και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Είχαμε εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών, με 14.800 εγγεγραμμένους δρομείς, από τους οποίους γύρω στους 14.000 βρέθηκαν στην εκκίνηση, χωρίς να υπολογίζουμε όσους άλλους έτρεξαν χωρίς νούμερο. Όλοι οι δρομείς συμμετείχαν με απίστευτο κέφι και ενθουσιασμό. Είχαμε, επίσης, υψηλή ποιότητα συμμετοχών, τόσο στο Μαραθώνιο, όσο και στους Δρόμους 5.000μ. και 10.000μ..

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αφού μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης υποστηρίξαμε 23 συνεργαζόμενα ιδρύματα, αριθμός που είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Η περιβαλλοντική προσφορά της διοργάνωσης ήταν επίσης αξιοσημείωτη, με τη δημιουργία αστικού οπωρώνα, την ανακύκλωση όλων των υλικών που χρησιμοποιήσαμε και τον καθαρισμό των δρόμων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Δήμους της διαδρομής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που καθάρισε στην εντέλεια την περιοχή του Λευκού Πύργου, αμέσως μετά τη λήξη της διοργάνωσης. Απόλυτα ικανοποιημένοι αισθανόμαστε και για τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, που είχαν ως αποκορύφωμα τη λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου».

Ο κ. Χριστόπουλος συνέχισε, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού και τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η διοργάνωση και από τους ξένους εκπροσώπους των διεθνών Μ.Μ.Ε.:

«Η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή ικανότητα των τεχνικών μας. Από τεχνικής άποψης εντοπίζουμε όλο και λιγότερα λάθη κάθε χρόνο, λάθη που δεν τα βλέπει ο πολύ κόσμος και τα οποία δεν τον εμποδίζουν να απολαύσει τον αγώνα. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι βελτιωνόμαστε διαρκώς και πλέον θέλουμε και οφείλουμε να διορθώνουμε τις λεπτομέρειες, οι οποίες άλλωστε κάνουν και τη διαφορά. Ειδικά στο Μαραθώνιο είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες συνθήκες, επειδή όλη τη νύχτα πριν τον αγώνα υπήρχε καταρρακτώδης βροχή, αλλά ούτε η κακοκαιρία μας εμπόδισε να βελτιώσουμε σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είχαμε κοντά μας πέντε εκπροσώπους διεθνών Μ.Μ.Ε., έμπειρους δημοσιογράφους που έχουν καλύψει όλους τους Μαραθωνίους στον πλανήτη και οι οποίοι μας τίμησαν με τα κολακευτικά σχόλιά τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι το επίπεδο τεχνικής υποστήριξης του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ είναι εφάμιλλο των κορυφαίων Μαραθωνίων του κόσμου. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη χαρά και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων, αλλά και από την ικανότητα των στελεχών της διοργάνωσης».

Ξεχωριστή μνεία, συνοδευόμενη από ευχαριστίες, έκανε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης και σε όλους όσοι συνέβαλαν με την υποστήριξή τους: «Η επιτυχία του αγώνα ήρθε χάρη στην ανταπόκριση και την συμμετοχή των θεσμικών υποστηρικτών του Μαραθωνίου, οι οποίοι κυριολεκτικά νιώθουν τη διοργάνωση δική τους και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιήσουμε μια ειδική εκδήλωση, όπου θα ευχαριστήσουμε και θα τιμήσουμε όλες τις εθελοντικές ομάδες, τους θεσμικούς και κρατικούς φορείς, τους χορηγούς μας, όλους ανεξαιρέτως τους υποστηρικτές μας και φίλους μας, γιατί ως τέτοιους τους αισθανόμαστε».

Με το βλέμμα στραμμένο, πλέον, στο μέλλον, ο κ. Χριστόπουλος έθεσε τους στόχους ενόψει της διοργάνωσης του 2015: «Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια, ώστε να είμαστε συνεπείς απέναντι σ’ αυτούς που μας τιμούν με την συμμετοχή τους και να δικαιώνουμε το βαρύ όνομα που φέρει ο θεσμός. Επίσης, στόχος μας θα είναι να προσελκύσουμε στη Θεσσαλονίκη πολλούς ξένους επισκέπτες, κάθε επιπέδου αθλητικής επίδοσης, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για τη διοργάνωση, για την περιοχή μας, για τη χώρα μας. Παράλληλα, θέλουμε να εμπεδωθεί στην συνείδηση του κόσμου η αντίληψη ότι αυτός ο θεσμός έχει ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και τουριστική σημασία, συμπληρωματικά βεβαίως της αθλητικής».

Προηγουμένως, όμως, μεσολαβεί ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, που αναμένεται να βγάλει ξανά δεκάδες χιλιάδες δρομείς στην καρδιά της πόλης. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σύντομα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.thesshalfmarathon.org:

«Ακολουθεί η φθινοπωρινή νυχτερινή γιορτή της Θεσσαλονίκης και αισιοδοξούμε ότι θα αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη, δίνοντας τη χαρά της άθλησης και της συμμετοχής σε χιλιάδες ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. Ραντεβού στις 18 Οκτωβρίου, για να ζήσουμε όλοι μαζί άλλη μια μοναδική εμπειρία»!
Keywords
Τυχαία Θέματα