9 μπαχαρικά που κάνουν καλό στην υγεία σου

Θεωρούμε πως είναι περιττό να αναφέρουμε τη χρησιμότητα των μπαχαρικών στη κουζίνα μας γιατί είναι δεδομένη... Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά είναι ψυχή του φαγητού μας, ωστόσο περιέχουν και άπειρα οφέλη για την υγεία μας. Αυτά είναι τα 9 με τα οποία πρέπει να εφοδιάσεις το ντουλάπι της κουζίνας σου.

Μαύρο πιπέρι: Βοηθά στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος. Το μαύρο πιπέρι έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση, για να μην αναφέρουμε την υπέροχη γεύση του που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.
Kανέλα:
Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα και τη χοληστερόλη σας. Επίσης, η κανέλα χρησιμοποιούνταν στην αρχαία κινεζική ιατρική για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ιδανικά πρέπει να καταναλώνουμε ¼ με ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, δύο φορές την ημέρα.
Τζίντζερ: χει έντονη μυρωδιά και γεύση, ωστόσο κάνει θαύματα στο στομάχι και αντιμετωπίζει τη δυσπεψία. Μία μικρή φέτα τζίντζερ μπορεί ακόμη και να βοηθήσει την ανακούφιση των ερεθισμένων αρθρώσεων.
Πάπρικα: Εκτός το χρώμα και την πικάντικη γεύση που προσφέρει, η πάπρικα διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, προάγοντας την καλή όραση και την ενίσχυση των οστών.
Κύμινο: Βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του φαγητού. Έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, και τα επίπεδα της βιταμίνης Β μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στη βελτίωση του ύπνου σας.
Σαφράν ή κρόκος Κοζάνης: Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά, όμως τα οφέλη για την υγεία μας δεν τελειώνουνε ποτέ! Από την φροντίδα του πεπτικού, των φλεγμονών μέχρι και την καταπολέμηση της κατάθλιψης, το σαφράν κάνει θαύματα. Επίσης καταπολεμά με επιτυχία την ακμή και τις ατέλειες του δέρματος, αφήνοντάς το καθαρό και λαμπερό.
Κάρδαμο: Το ήξερες πως το κάρδαμο μπορεί να σταματήσει το λόξιγκα; Θεωρείται φυσικό φάρμακο για το έλκος, τα πεπτικά προβλήματα, ακόμα και τη κατάθλιψη. Η κατανάλωσή του θα αποτοξινώσει τα νεφρά σας και θα καταπολεμήσει το κρυολόγημα ή την γρίπη.
Πιπέρι Καγιέν: Διαθέτει δυνατότητα καθαρισμού και αποτοξίνωσης και βοηθά στη τόνωση της κυκλοφορίας και την αφύπνιση του μεταβολισμού. Το πιπέρι Καγιέν εξουδετερώνει την οξύτητα και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το Ph του σώματός σας, ενώ μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τις ημικρανίες.
Αλάτι Ιμαλαΐων: Εκτός του εντυπωσιακού ροζ χρώματος του, το αλάτι Ιμαλαΐων είναι πλούσιο σε μέταλλα και σίδηρο. Στην πραγματικότητα, τα 80 μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχει δημιουργούν μια ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα μας, δυναμώνουν τα οστά, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Τέλος έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο από ότι το κλασικό αλάτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα