6 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να γίνεις πιο υγιής

Δίαιτες που έσπασαν, λογαριασμοί και έξοδα που πιέζουν και ο ελεύθερος χρόνος που θεωρείται είδος πολυτέλειας πια. Γκρίνια και παράπονο...

Δεν ακούς τίποτα άλλο στις καθημερινές σου συζητήσεις. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να γίνουν όλα ένα τσικ καλύτερα;

Ιδανικά όλοι θα θέλαμε να κερδίσουμε το λαχείο και να εξαφανιστούμε σε κάποιο εξωτικό νησί, να τρώμε ωραία φαγητά και να πίνουμε δροσερά κοκτέιλ παρέα με ένα ωραίο αγόρι, αλλά δυστυχώς δεν ζούμε σε ταινία, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη διατροφή
μας και τον εαυτό μας.

1. Να μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου
Τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι πιο καταστροφικό για την υγεία σου από το να μιλάς άσχημα για σένα, να μειώνεις τον εαυτό σου, να σε ''δέρνεις'' καθημερινά για παλιά λάθη και επιλογές. Απλά σταμάτα να είσαι κακιά με σένα, μπορεί να φαίνεται βουνό αλλά αν χρειαστείς βοήθεια μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ή να δοκιμάσεις κάποιες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις σιγά- σιγά στάση.

2. Να ζυγίζεσαι συνέχεια
Ακόμα και οι γιατροί λένε ότι δεν πρέπει να ζυγιζόμαστε συνέχεια, φαντάζομαι κάτι παραπάνω θα ξέρουν από όλους τους υπόλοιπους που δεν έχουν σπουδάσει ιατρική ή διατροφολογία. Αν κάνεις δίαιτα φρόντισε να ζυγίζεσαι 1 φορά στις 2 εβδομάδες ή όποτε σου έχει πει ο διατροφολόγος σου, με το να τσεκάρεις το βάρος σου καθημερινά δεν κερδίζεις κάτι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι.

3. Να κάνεις ασκήσεις γυμναστικής που μισείς
Αν δεν σου ταιριάζει ο διάδρομος μην το κάνεις- δεν σε πιέζει κανείς, υπάρχουν δεκάδες άλλα προγράμματα γυμναστικής, άλλα πιο hardcore, άλλα πιο ήπια και fun, συμβουλεύσου ένα γυμναστή και βρες αυτό που σου ταιριάζει.

4. Να τρως ένα υγιεινό φαγητό που μισείς
Η σωστή διατροφή είναι στάση ζωής, αν δεν είσαι σε φάση να τρως kale και κινόα ή αν στην τελική τα βρίσκεις άνοστα, μην τα φας απλά γιατί όλοι λένε ότι πρέπει. Βρες άλλες τροφές και επικεντρώσου σε συνταγές που θα σου αρέσουν, η ζωή είναι μικρή για να τρως πράγματα που μισείς.

5. Να μετράς μανιακά τις θερμίδες που τρως
Στο ίδιο concept με πριν, η ζωή είναι ΠΟΛΥ μικρή για να μετράς τις μπουκιές σου- φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις και η διατροφή σου να έχει λίγο από όλα. Αν πάλι κάνεις διατροφή που βασίζεται σε συγκεκριμένες μερίδες και θερμίδες προσπάθησε τουλάχιστον να αφήνεις το περιθώριο στον εαυτό σου να απολαμβάνει κάποια πράγματα.

6. Να αγχώνεσαι για τα πάντα
Η ζωή μας είναι ένας συνεχόμενος αγώνας- να φτάσεις στη δουλειά, να προλάβεις το μετρό, να στείλεις έγκαιρα το κείμενο και να είσαι νωρίς στο σπίτι για να μαγειρέψεις και να δεις τα παιδιά και μετά πάλι από την αρχή. Προφανώς και δεν γίνεται να σταματήσεις να αγχώνεσαι, μπορείς όμως να μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μοιράσου τις δουλειές του σπιτιού (like, duh) και όποτε χρειαστείς βοήθεια σε κάτι, μίλα!
Keywords
Τυχαία Θέματα