10 ιδέες για επιτυχημένα και οικονομικά δώρα

Τι σημαίνουν για σένα τα Χριστούγεννα; Ξεκούραση, γιορτές, οικογένεια, φίλοι και φυσικά... δώρα. Άντε πάλι! Κοιτάζεις και ξανακοιτάζεις το πορτοφόλι σου και μόνο να αναστενάζεις μπορείς. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι όμως... Υπάρχουν τρόποι να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου χωρίς να ξεφύγεις από τον έτσι κι αλλιώς βεβαρημένο προϋπολογισμό του σπιτιού σου.

* Το κλειδί για να κάνεις επιτυχημένα δώρα είναι να τα προσωποποιείς. Να νιώσει, δηλαδή, ο παραλήπτης ότι τον είχες πραγματικά στο νου σου όταν διάλεγες.
Το πρώτο βήμα λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση είναι να μην αφήσεις το ζήτημα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν όχι την υλοποίησή του, τουλάχιστον τον σχεδιασμό του. Έτσι θα έχεις πολύ περισσότερο χρόνο να σκεφτείς αλλά και να... πραγματοποιήσεις. Κάνε μια λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους θέλεις να δωρίσεις κάτι, συμπλήρωσε δίπλα τις τους αρέσει και... ξεκίνα από εκεί:

1. Μια πολύ όμορφη ιδέα που μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλες κατηγορίες δώρων έχει να κάνει με μια φωτογραφία. Ποιοι παππούδες δεν θα λάτρευαν μια κορνίζα με την αγαπημένη φωτογραφία των εγγονιών ή -και γιατί όχι- όλης της οικογένειας; Και φυσικά όχι μόνο οι παππούδες. Ανάλογα την περίπτωση επιλέγεις και τη φωτογραφία.

2. Συναφής με την προηγούμενη πρόταση, υπάρχει και η... εξέλιξή της. Τα περισσότερα φωτογραφεία σήμερα μπορούν να τυπώσουν μια εικόνα σχεδόν οπουδήποτε. Σε μπλουζάκι, σε κούπα, σε ημερολόγιο, σε mouse pad, σε κλειδοθήκη, σε σελιδοδείκτη, σε μαγνητάκι για το ψυγείο κ.ο.κ. Για να μην σου πω, δηλαδή, ότι έτσι μπορείς να καλύψεις όλα τα δώρα της σεζόν!

3. Γνωρίζοντας το τι αρέσει στα αγαπημένα σου πρόσωπα να διαβάζουν, μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο τους περιοδικό είναι σίγουρα κάτι που θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα, και δεν θα έβγαζε εσένα εκτός μπάτζετ.

4. Για κάποιον που ξέρεις ότι του αρέσει η μαγειρική μπορείς να αγοράσεις ένα γλαστράκι μυρωδικού (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό) και με μια κάρτα του τύπου «Για το φρέσκο πέστο σου!» (ή ό,τι άλλο ανάλογα την περίπτωση) προσωποποίησέ το και κέρδισε τις εντυπώσεις.

5. Μια ακόμη κατηγορία δώρων που καλύπτει πολλές είναι τα καλάθια που θα φτιάξεις μόνη σου. Μπορείς εύκολα να βρεις οικονομικά και όμορφα καλάθια σε διάφορα μεγέθη τα οποία στη συνέχεια θα γεμίσεις ανάλογα με το θέμα, και φυσικά τα χρήματα που θέλεις θα διαθέσεις σε κάθε περίπτωση:
5α. Για κάποιον που αγαπά το σινεμά, ένα DVD, μια σακούλα ποπ κορν, δύο κουτιά αναψυκτικό και μια σοκολάτα θα ήταν το τέλειο δώρο.
5β. Για έναν λάτρη του αυτοκινήτου -του- στο καλάθι θα μπορούσες να βάλεις ένα αρωματικό αυτοκινήτου, ένα καινούριο δέρμα για τα τζάμια, κερί για γυάλισμα, ίσως και ένα κουτάκι καραμέλες για το ντουλαπάκι.
5γ. Για τη φίλη σου που ξέρεις ότι χρειάζεται ξεκούραση, διάλεξε ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο, άλατα μπάνιου, αρωματικά στικς και μαζί με μια ανάλογη κάρτα, δώσε της την χαλαρωτική... ένεση των εορτών.
5δ. Για τον καλό σου, κράτα λίγο ρομαντισμό. Διάλεξ
Keywords
Τυχαία Θέματα