Και επίσημα ο Ραγκούσης στην κούρσα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς προτίθεται να διεκδικήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Παράλληλα, παρουσίασε τις θέσεις του για την παράταξη.

Oπως ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός και γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «η ανάγκη να περάσουμε στην επόμενη Ελλάδα

με οδηγεί στην απόφαση να διεκδικήσω την ηγεσία της νέας παράταξης».

«Διεκδικώ την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια νέα προοδευτική παράταξη που θα προχωρήσει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα» είπε μεταξύ άλλων, επαναδιατυπώνοντας την άποψή του ότι θα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά προεδρικού συστήματος.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη για να γίνουν οι αναγκαίες τομές ώστε να ξεπεραστεί πλήρως η κρίση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι δεν θέτει ως προϋπόθεση τη διάλυση των κομμάτων που αποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής προέδρου δεσμεύει τους υποψήφιους να παραμείνουν στο νέο κόμμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

«Σκοπός μου δεν είναι να νικήσω τη Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Καμίνη, αλλά τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ακόμη ότι «όποιος ψηφίζει εμένα, ψηφίζει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Ραγκούσης ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία, πέρα από την κλασική.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο νέος προοδευτικός πολιτικός φορέας θα πρέπει να συνεργαστεί με όλους για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας, ωστόσο δεν έδειξε πρόθυμος για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, παρά μόνο για την ψήφιση μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του φορέα έχουν ήδη εκδηλώσει η Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Την ηγεσία του φορέα εξετάζει να διεκδικήσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

The post Και επίσημα ο Ραγκούσης στην κούρσα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα