Η Τσέλσι Μάνινγκ θέλει να εκλεγεί γερουσιαστής

Το μεγάλο βήμα από τον πολιτικό ακτιβισμό στην πολιτική ετοιμάζεται να κάνει η Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη ως πληροφοριοδότρια του Wikileaks (στα χρόνια του εγκλεισμού της άλλαξε φύλο και από Μπράντλεϊ έγινε Τσέλσι). Οπως επιβεβαίωσε η ίδια θέλει να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών για τη Γερουσία στην πολιτεία του Μέριλαντ.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο ανέφερε ότι «ζούμε εποχές δοκιμασιών. Εποχές φόβου, καταπίεσης, μίσους.

Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους ή καλύτερους ηγέτες, χρειαζόμαστε κάποιον πρόθυμο να πολεμήσει».

Η Μάνινγκ, 30 ετών σήμερα, στοχεύει στην έδρα του 74χρονου γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπεν Κάρντιν. Ο αντίπαλός της στις εσωκομματικές εκλογές ήδη έχει συμπληρώσει δύο εξαετείς θητείες ενώ έχει σημαντική πείρα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας

Γεννημένη ως Μπράντλεϊ Μάνινγκ, η Τσέλσι είχε καταταγεί στον στρατό των ΗΠΑ και εργαζόταν ως αναλυτής πληροφοριών στο Ιράκ. Απέσπασε από τα στρατιωτικά δίκτυα υπολογιστών εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα και τα παρέδωσε στο Wikileaks.

Εντοπίστηκε μάλλον γρήγορα και φυλακίστηκε σε απομόνωση σε στρατιωτικές φυλακές. Το 2013 καταδικάστηκε από στρατοδικείο σε κάθειρξη 35 ετών ενώ, αμέσως μετά, ανακοίνωσε ότι είναι πλέον τρανς γυναίκα.

Στο τέλος του 2016, λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της απένειμε χάρη και απελευθερώθηκε τον περασμένο Μάιο, μετά από επτά χρόνια στη φυλακή.

Είναι πλέον σφοδρή επικρίτρια της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την απελευθέρωση της Μάνινγκ, τις ενέργειες της οποίας είχε χαρακτηρίσει προδοτικές.

The post Η Τσέλσι Μάνινγκ θέλει να εκλεγεί γερουσιαστής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα