Βαρουφάκης: «Ο Καμμένος έλεγε ότι θα φέρει δολάρια για Grexit»

10:24 6/8/2017 - Πηγή: Protagon

Αυτό που συμβαίνει με το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μοναδικό. Εχει κυκλοφορήσει, στα αγγλικά, από την άνοιξη. Προφανώς δεν το διάβασε κανείς στην Ελλάδα.

Και τώρα που κυκλοφορεί η ελληνική έκδοση του, είναι λες και διαβάζεται αποσπασματικά από τις εφημερίδες, ώστε κάθε εβδομάδα να δημοσιεύουν και κάτι. Είναι, άλλωστε, πιπεράτες ορισμένες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν και το μέγεθος της αφέλειας ή της επικινδυνότητας των κυβερνώντων. Ο Πάνος Καμμένος,

ας πούμε, έλεγε ότι έχει ένα φίλο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και θα μπορούσε να φέρει μερικά δισ. δολάρια στην Ελλάδα. «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστηρίζει ότι δεν έδωσε σημασία στα όσα είχε πει ο Πάνος Καμένος αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να το… κοιτάξει. «Αν και ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν ψέματα, έκανα το καθήκον μου. Συνάντησα τον εν λόγω κύριο στο γραφείο μου. Όπως είχα μαντέψει, το σωσίβιο των δολαρίων απλώς δεν υπήρχε», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ρεαλισμό πιστώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. «Τον θυμάμαι να μου λέει την κρίσιμη στιγμή θα δεχθούμε ό,τι μας δώσουν». Και κάτι που είναι περισσότερο προς τιμήν του, λέει ο Γ. Βαρουφάκης, είναι ότι προσπάθησε να με προειδοποιήσει ότι «η μαχητικότητα των άλλων είναι πρόσκαιρη».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, απογοητευμένος πλεον από τον πρωθυπουργό ο Γ. Βαρουφάκης συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με ήρωα του Star Trek. Γράφει ότι του θυμίζει «τον Αναν 7, τον αρχηγό των Εμινάρ, ο οποίος απαιτούσε από τον λαό του να μπαίνει οικειοθελως στους θαλάμους αποσύνθεσης διότι αυτό είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τους εχθρούς».

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το δημοψήφισμα του είχε παραδώσει ένα σχέδιο ομιλίας με το οποίο του πρότεινε να πει σε διάγγελμα ότι προτίθεται να συνθηκολογήσει με τους δανειστές. Σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπ. Οικονομικών ο Τσίπρας με «ηττοπαθές ύφος» του απάντησε: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ».

The post Βαρουφάκης: «Ο Καμμένος έλεγε ότι θα φέρει δολάρια για Grexit» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα