Τζανακόπουλος: «Θα επιστρέψουν οι Θεσμοί»

Δεν ναυάγησε το EuroWorking Group της Πέμπτης. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το αδιέξοδο ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσμούς που κατεγράφη στην τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group της Πέμπτης και στη διαφαινόμενη απώλεια του οροσήμου της 7ης Απριλίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Θεσμοί

θα επιστρέψουν στην Αθήνα, μόνο που δεν έδωσε σαφή ημερομηνία –το ότι θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα προέκυπτε μόνο από κυβερνητικές διαρροές.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που περιέγραφαν τη δραματική αλλαγή κλίματος που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το σενάριο να επίτευξης συμφωνίας μέχρι τις 7 Απριλίου, με φόντο μάλιστα έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παρ’ ολ’ αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι «το EWG κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο». Παράλληλα, «κυβερνητικές πηγές» διέψευσαν τις πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές τριβές στην κυβέρνηση και ειδικότερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Χωρίς να δώσει ημερομηνία επιστροφής των τεχνοκρατών, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους» και τόνισε ότι εντός της ημέρας, Παρασκευής, «θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις».

Μάλιστα στράφηκε κατά των μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας ότι «για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή» και υποστηρίζοντας ότι «απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Βέβαια το γεγονός παραμένει: η συνεδρίαση της Πέμπτης έληξε χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ενώ παράλληλα είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες ότι στο παρασκήνιο της τηλεδιάσκεψης των Βρυξελλών, εκδηλώθηκε σοβαρή διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οπως ανέφεραν τα «Νέα», ο κ. Τσίπρας άλλαξε τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και τους Θεσμούς για το Ασφαλιστικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διένεξη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ήταν τελικά και ο λόγος για τον οποίο η συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο οδηγήθηκε σε ναυάγιο!

«Τα περί προσυμφώνου Τσακαλώτου – Θεσμών και τα περί “μπλόκου” του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» σχολίασαν νωρίτερα την Παρασκευή κυβερνητικοί κύκλοι –το γνωστό επικοινωνιακό εργαλείο του Μαξίμου– με αφορμή τις πληροφορίες ότι η ομάδα Τσίπρα παρενέβη μπλοκάροντας τη συμφωνία που είχε κλείσει ο Τσακαλώτος με τους δανειστές.

The post Τζανακόπουλος: «Θα επιστρέψουν οι Θεσμοί» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα