Ο Τσίπρας υπόσχεται θαύματα «αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα»

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου της Κρήτης. «Κρίμα», είπε, «που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα», συμπλήρωσε επιμένοντας στη ρητορική των τελευταίων μηνών περί επένδυσης

στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας ώστε να έρθει το πολυπόθητο άλμα προς τα εμπρός.

Στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 3ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. pic.twitter.com/E8H3uSJBIJ

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 21, 2017

Στις δηλώσεις κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν, ο Πρωθυπουργός δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων, τονίζοντας την ανάγκη «να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί».

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

«Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, γι αυτό και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν».

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name, ο Πρωθυπουργός είπε ότι μέσος Ελληνας δεν γνωρίζει τι είναι το brand name και για το λόγο αυτό «εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες».

The post Ο Τσίπρας υπόσχεται θαύματα «αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα