Τσακαλώτος: «Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης»!

Το βαθύ χάσμα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα Τσίπρα στο Μαξίμου, με φόντο τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση και μετά την πολυήμερη σιωπή του υπουργού Οικονομικών για το τι πραγματικά συμφωνήθηκε στο Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, φωτίζουν τα «Νέα». Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να διαμηνύει σε κάθε τόνο -και δραματικό- ότι δεν σκοπεύει να γίνει εξιλαστήριο θύμα στον βωμό της (επικοινωνιακής) τακτικής της κυβέρνησης.

Το σκηνικό έχει διαμορφωθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν

ο Πρωθυπουργός κόντεψε να τινάξει τη β’ αξιολόγηση στον αέρα με τη «13η σύνταξη» αναγκάζοντας μετά τον κ. Τσακαλώτο να στέλνει επιστολές μετάνοιας προς τους δανειστές. Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν αυτές μιας πλήρους αποξένωσης μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου, όπως περιγράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα»:

«Ο Τσακαλώτος», γράφει ο Παπαχρήστος, «ήδη εδώ και έναν μήνα δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Κανονική επικοινωνία Πρωθυπουργού με τον υπουργό του. Να καθήσουν κάτω να συζητήσουν, να καθορίσουν μια γραμμή και μετά ο υπουργός να αναλάβει να υλοποιήσει ό,τι είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και τους συναδέλφους. Αυτό δεν έχει συμβεί. Μέσω ταχυδρομείου γινόταν η δουλειά. Αυτό το έργο το είχε αναλάβει ως ταχυδρόμος πάντα ο Θόδωρος Μιχόπουλος και επικουρικά ο εκπρόσωπος Τζανακόπουλος. Μου λένε, ας πούμε, ότι γινόταν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομία, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, αλλά ο Τσακαλώτος δεν ήταν εκεί».

Κατά την ίδια γραμμή ανάλυσης, η επιλογή του κ. Τσίπρα να απαντήσει εκείνος σήμερα (Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου) στη Βουλή, στην Ωρα του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση του προέδρου Βασίλη Λεβέντη για το Eurogroup δεν είναι τυχαία και επιβεβαιώνει την τάση απομονωτισμού του κ. Τσακαλώτου. Τα «Νέα» αναφέρουν ενόχληση Μαξίμου για την «εξαφάνιση» του κ. Τσακαλώτου μέχρι και το μεσημέρι Πέμπτης, [όπου με βαριά καρδιά από του βήματος της Βουλής είπε μερικές κουβέντες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά απέφυγε να εισέλθει σε λεπτομέρειες».

Και καταλήγει ο Παπαχρήστος: «Ανθρωπός μου, που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως, με κατέστησε κοινωνό συγκεκριμένης αποστροφής του αγαπημένου μου Ευκλείδη που κατέληγε με τη φράση: “Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης” και ακόμη χειρότερα “δεν είμαι Ιφιγένεια”. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Πάντως, να μου το θυμηθείτε, αυτή η υπόθεση έχει βάθος και πλάτος. Το ρήγμα μόλις άνοιξε».

The post Τσακαλώτος: «Εγώ δεν θα γίνω Βαρουφάκης»! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα