Τρεις νέες σκιές πάνω από την τροπολογία για τον Σαββίδη

Τι είναι χειρότερο; Να κάνεις στα κρυφά μια χάρη σε έναν επιχειρηματία, Ή να την κάνεις, να σε πιάνουν, να επωμίζεσαι και το πολιτικό κόστος και τελικά αυτή η χάρη να μην είναι καν υλοποιήσιμη; Διότι από χθες, Τρίτη, έχουν αρχίσει πολλοί να αμφιβάλλουν αν η περιβόητη φωτογραφική τροπολογία που πέρασαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη Βουλή και προβλέπει τη διαγραφή των προστίμων ύψους 38 εκατ. ευρώ για λαθρεμπόριο στη ΣΕΚΑΠ

συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, μπορεί τελικά να εφαρμοστεί. Νομικοί λένε ότι δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ, όπως απαιτείται.

Οπως δήλωσε ο νομικός και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, η τροπολογία όπως ψηφίστηκε θέτει εκτός των διατάξεων της την ΣΕΚΑΠ. Ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στον νομό για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να προβλέπει διαφορετική έναρξη ισχύος από αυτή του συνολικού νόμου. Κατά συνέπεια, πρέπει να έλθει άλλη ρύθμιση μέσω τροπολογίας που να καλύπτει την αναδρομικότητα!

Την ίδια ώρα όμως, ο επίσης νομικός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ανέδειξε και μια άλλη πτυχή της υπόθεσης, ζητώντας ξεκάθαρες εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε από τον κ. Κοντονή απαντήσεις αναφορικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σαββίδης είχε ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ΣΕΚΑΠ.

«Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν τότε η φωτογραφική-χαριστική τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απαλλαγή του επιχειρηματία από τα πρόστιμα συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσία στη δικαστική» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, για να συμπληρώσει: «Αν έτσι έχουν τα πράγματα. Τότε το σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμα βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται με ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών. Εκκρεμούσε η έκδοση απόφασης εφετείου για την περίπτωση Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ κι αντί να βγάλει απόφαση το δικαστήριο έβγαλε απόφαση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Εδώ δεν είναι Βενεζουέλα. Αν αυτό είναι αλήθεια κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης το σκάνδαλο πια αποκτά διαστάσεις μεγατόνων», κατέληξε.

Θέλετε και μια τρίτη πτυχή; Τόσες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελούσε πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος κατά σύμπτωση ενδιαφέρθηκε για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον νομό Ξάνθης. Την Τρίτη ο κ. Δημητριάδης είπε στον Αθήνα 98,4 ότι «μου έδωσαν την τροπολογία και την κατέθεσα».

«Είναι μία τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Έλεγχου του Κυβερνητικού Έργου», είπε χαρακτηριστικά.

The post Τρεις νέες σκιές πάνω από την τροπολογία για τον Σαββίδη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα