Τραγωδία χωρίς τέλος στο Χιούστον – Χάθηκε στα νερά ολόκληρη οικογένεια

Νέος συναγερμός σήμανε από τον κίνδυνο υπερχείλισης ενός από τα κυριότερα φράγματα έξω από την πόλη του Χιούστον. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Τέξας, μηχανικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τις πλημμύρες γειτονικών κοινοτήτων, αποδεσμεύοντας μικρές ποσότητες νερού από το φράγμα. Ο επικεφαλής για τη διαχείριση των υδάτων, Τζεφ Λίντνερ, ανέφερε ωστόσο ότι η στάθμη των υδάτων είναι πλέον πολύ κοντά στην υπερχείλιση.

Εικόνες ολικής καταστροφής

Στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον έχουν χάσει τη ζωή τους από το χτύπημα του Χάρβεϊ τουλάχιστον 14 άνθρωποι, εκ των οποίων έξι ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Όπως δήλωσαν συγγενικά τους πρόσωπα στα μέσα ενημέρωσης, όλοι τους χάθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά για το τραγικό περιστατικό, τα τέσσερα παιδιά, ο παππούς και η γιαγιά τους, επέβαιναν στο βαν της οικογένειας όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Το βαν οδηγούσε ο θείος των παιδιών ο οποίος κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή βγαίνοντας από το βαν πριν αυτό χαθεί στα λασπόνερα.

Χάος…

Χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς, αστυνομικοί, διασώστες, αλλά και πολίτες προσπαθούν με ελικόπτερα, βάρκες και ειδικά φορτηγά να σώσουν εκατοντάδες συμπολίτες τους που έχουν εγκλωβιστεί εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας.

Οι βάρκες βγήκαν στους δρόμους

Σύμφωνα ωστόσο με τους μετεωρολόγους, τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα περάσει, καθώς η καταιγίδα κινείται αργά και θα συνεχίσει να προκαλεί έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. «Σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται στη διάρκεια της νύχτας (τοπική ώρα) οι οποίες θα επιδεινώσουν περαιτέρω τις πλημμύρες στο νοτιοανατολικό Τέξας και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα», προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Πλημμυρισμένη πολιτεία

The post Τραγωδία χωρίς τέλος στο Χιούστον – Χάθηκε στα νερά ολόκληρη οικογένεια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα