Το Ποτάμι γιόρτασε «το δικό του παραμύθι χωρίς ψέματα»

Τα γενέθλια του πολιτικού κινήματος που ίδρυσε πριν από ακριβώς τρία χρόνια γιόρτασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μία συγκέντρωση – πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ACRO στην Ιερά Οδό, για τους φίλους, οπαδούς και μέλη του Ποταμιού.

«Το Ποτάμι το δημιούργησαν οι ανάγκες των καιρών. Δεν το ανταλλάσσουμε! Δεν το εγκαταλείπουμε!», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του κινήματος. «Ο στόχος λοιπόν δεν άλλαξε ένα κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία και ένας αγώνας χωρίς τέλος. Περισσότερα για περισσότερους. Αυτό είναι το δικό μας Ποτάμι».

Εναρκτήρια ομιλία
από τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Γραμματικάκη (ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/INTIMENEWS)

Πριν πάρει τον λόγο ο κ. Θεοδωράκης πραγματοποιήθηκε μία συζήτηση για το φαινόμενο των ψευδών, παραπλανητικών ειδήσεων με τη συμμετοχή βουλευτών και δημοσιογράφων. Υστερα ο κ. Θεοδωράκης δόμησε την ομιλία του στις ιδρυτικές λέξεις του Ποταμιού: Δουλειά, Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Δημοκρατία, Διάλογος, Διαφάνεια και Δράση. «Πρέπει να μην καλλιεργούμε νέες ψευδαισθήσεις. Επανεκκίνηση και όχι αναπαλαίωση έχουμε ανάγκη. Οσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα», τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι είναι η ώρα να «αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα» και ότι «ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει!».

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα «fake news» ψευδείς ειδήσεις) (ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/INTIMENEWS)Στη σκηνή η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ρίκα Βαγιάννη (ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/INTIMENEWS)

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να διαδώσουμε το παραμύθι μας. Ένα παραμύθι -για πρώτη φορά- χωρίς ψέματα!». Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει αυτή τη φορά να δώσουμε τη μάχη του περιεχομένου, το ερώτημα λοιπόν ήταν λάθος. Δεν νικήσαμε – δεν ηττηθήκαμε. Το πραγματικό ερώτημα είναι θα ηττηθούμε ή θα νικήσουμε;»

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση δίνοντάς της το «χρυσό βατόμουρο» για τη διαπραγμάτευση, κατηγορώντας την για την καθυστέρηση της αξιολόγησης και κάνοντας λόγο για μία «αποθέωση της απραξίας». Υπενθύμισε ότι κάποτε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αντίθετοι στις αποκρατικοποιήσεις, τις σαμποτάρανε». Και αναφέρθηκε στο πιο πρόσφατο παρελθόν, στην αρχή της εβδομάδας που πέρασε δηλαδή και στην «ημέρα που ο κ. Τσίπρας συνέθετε την μελωδία της ανάπτυξης και η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωνε μείωση των επενδύσεων 30%!»

«Η μεσαία τάξη καταρρέει, οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Το κοινό της εκδήλωσης: στο κέντρο ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης και η πρώην υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου (ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ/INTIMENEWS)

Για τον διάλογο συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι ξέρει να συζητά με ανοχή, ουσία και ακρίβεια. «Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα. Εχουμε διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές νοοτροπίες… αλλά την ίδια πατρίδα», είπε προσθέτοντας ότι «ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ένα άχρωμο κέντρο πασπαρτού».

«Δεν είμαστε όλοι ένα. Υπάρχουν οι συντηρητικοί με τα παλιά εικονίσματα Και υπάρχουν και οι εκσυγχρονιστές. Κάποιοι συντηρητικοί του κέντρου αλληθωρίζουν το τελευταίο διάστημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ίσως το στερητικό σύνδρομο των υπουργείων» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εμείς όμως δεν θα προδώσουμε, αυτούς που μας πίστεψαν. Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Επιπλέον όμως υποστήριξε ότι είναι καταστροφική και η λύση της αυτοδυναμίας, «που διαλαλούν κάποιοι στην ΝΔ». Αυτό εξυπηρετεί την καριέρα τους, αλλά δεν εξυπηρετεί τη χώρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Θέλουν να (ξανα)σώσουν την οικονομία αλλά δεν μας λένε πως χρεοκόπησαν τα σπίτια τους. Στα παλιά κόμματα εξουσίας υπάρχουν ομάδες συμφερόντων, φατρίες και βαρόνοι, που ετοιμάζονται να κάνουν ξανά έφοδο στα υπουργεία, σκέψου την επιστροφή στις μέρες της αυτοδυναμίας… Ενας νέος εφιάλτης για τη χώρα. Το μοίρασμα της εξουσίας θα γίνει πάλι με βάση τον ελάχιστο κοινό μέσο όρο. Η λύση λοιπόν δεν είναι η λευκή επιταγή σε αυτούς που ήδη έχουν δοκιμασθεί και αποτύχει», τόνισε.

«Πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους δυνάστες της: τον κρατισμό, την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό», τόνισε και υπογράμμισε ότι η χώρα εκτός από μνημόνια θέλει ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο.

«Να δώσουμε συνέχεια στα πράγματα που το αξίζουν, να μεγιστοποιήσουμε τα τουριστικά οφέλη να τα συνδυάσουμε με υπηρεσίες υγείας και παιδείας», είπε. «Να αυξήσουμε την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Να βασιστούμε στους εγκεφάλους μας που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην νέα επιχειρηματικότητα».

The post Το Ποτάμι γιόρτασε «το δικό του παραμύθι χωρίς ψέματα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα