Το αλογάκι Ερμής έφθασε στο Κάσελ έπειτα από ταξίδι 3.000 χλμ.

Την Κυριακή η «The Transit of Hermes» (Η μετάβαση του Ερμή), μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δράσεις στο πλαίσιο της documenta14, έριξε αυλαία στον «Παρθενώνα των Βιβλίων» στο Κάσελ, μετά από μία διαδρομή 3.000 χιλιομέτρων.

O Ερμής, ένα από τα 700 εναπομείναντα άλογα αυτής της υπό εξαφάνιση ελληνικής ράτσας αραβανί ή πλαγιοτροχαστές, παρέα με τέσσερα άλογα συνοδευόμενα από τους καβαλάρηδές τους έφτασαν στο μουσείο Φριντερικιάνουμ. Εκατό ημέρες χρειάστηκαν συνολικά για να διασχίσουν την Ευρώπη, ξεκινώντας τη διαδρομή τους από την documenta της

Αθήνας με τελικό προορισμό τη documenta του Κάσελ. «Ο Ερμής ήταν δώρο της Ελλάδος στη Γερμανία» ενημερώνει το κοινό ο ελβετός ιππέας Πέτερ βαν ντερ Γκούγκτεν. «Το αλογάκι αυτό», συνεχίζει ο ίδιος, «συμβολίζει τη φιλοξενία» που απόλαυσαν οι καβαλάρηδες κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα με τα άλογά τους συνόδευσαν τον Ερμή στο πολυήμερο ταξίδι του. Εδώ χαιρετίζουν τον κόσμο μπροστά στον Παρθενώνα των Βιβλίων (documenta14/facebook)

Ο Ερμής επεφύλασσε γαργαλιστικά παρατράγουδα «στο κοινό του», καθώς τη στιγμή των δηλώσεων του καλλιτεχνικού υπεύθυνου της δράσης, Ρος Μπίρελ, έκανε την ανάγκη του, χωρίς επιπλέον να ξεχνά να χλιμιντρίζει, διακόπτοντας κάθε τρεις και λίγο τις δηλώσεις.

Μπορεί το ταξίδι των ιππέων να έφθασε στο τέλος του, οι περιπλανήσεις όμως του Ερμή συνεχίζονται, αφού θα μεταφέρει τον Γκουντέν στην Ελβετία, από όπου και θα αναζητηθεί ένας εκτροφέας, ο οποίος «εάν βρεθεί, θα βοηθήσει τον Ερμή να διασώσει το είδος του, το είδος των αραβανιών», λέει ο ίδιος.

Τα φλας αστράφτουν για την αφεντιά του Ερμή (documenta14/facebook)

Στις 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η έκθεση documenta στην Αθήνα και στις 17 Σεπτεμβρίου στο Κάσελ.

The post Το αλογάκι Ερμής έφθασε στο Κάσελ έπειτα από ταξίδι 3.000 χλμ. appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα