Την Παρασκευή το ντιμπέιτ Γεννηματά – Ανδρουλάκη

Η προγραμματισθείσα για την Πέμπτη –αλλά αναβληθείσα τελικά λόγω των δραματικών γεγονότων στη Δυτική Αττική– συζήτηση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, προκάλεσε τη μετάθεση του πολυαναμενόμενου ντιμπέιτ ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, μονομάχων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στον β’ γύρο της προσεχούς Κυριακής.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τελική τηλεμαχία θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής, κάτι που συμφωνήθηκε το απόγευμα

της Τετάρτης ανάμεσα από τους συνεργάτες των δυο υποψηφίων.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 και συμφωνήθηκε ότι οι δυο δημοσιογράφοι που θα το συντονίσουν θα είναι ο Παύλος Τσίμας του ΣΚΑΪ και η Στεφανία Μουρελάτου του ΑΝΤ1.

Αυτό συνιστά μια αλλαγή από τα προηγούμενα ντιμπέιτ στα οποία ως συντονίστρια ήταν η Δώρα Αναγνωστοπούλου της ΕΡΤ -μόνη της στο πρώτο, μαζί με τον κ. Τσίπα στο δεύτερο. Αλλαγή συνιστά και το γεγονός ότι η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο μονομάχους δεν τελεί αυτή τη φορά υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αλιβιζάτου. Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις αλλά όχι επαρκείς.

Η αναμέτρηση των δύο αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς ο κ. Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να υψώσει τους τόνους μιλώντας για «οικογενειοκρατία» και «κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» – μομφή κατά της αντιπάλου του που είναι κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Αυτές τις επιθέσεις η κυρία Γεννηματά είχε χαρακτηρίσει ως «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Σε κάθε περίπτωση οι δύο αντίπαλοι προσπαθούν να φτιάξουν τις συμμαχίες τους εν όψει των δεύτερων εκλογών της Κυριακής αλλά και να μη δυναμιτίσουν το κλίμα, πράγμα που μπορεί να στερήσει από την παράταξη την «προίκα» της μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου.

Η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε την Τρίτη με τον Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη και ο κ. Ανδρουλάκης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα τόσο στον δήμαρχο Αθηναίων και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ απολαμβάνει της άτυπης στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, όπως διαφάνηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Πρωθυπουργός στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Στις εκλογές της Κυριακής η κυρία Γεννηματά έλαβε το 41,3% των ψήφων, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης το 24,8%. Ο τελευταίος υπόσχεται πάντως εκπλήξεις…

The post Την Παρασκευή το ντιμπέιτ Γεννηματά – Ανδρουλάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα