Την αλληλεγγύη τους με το Μεξικό εκφράζουν διεθνείς ηγέτες

Την συμπαράστασή τους στο Μεξικό, το οποίο χτυπήθηκε πόα νέο ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ, μερικές ημέρες μόνο μετά τα 8,2 Ρίχτερ έστειλαν ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Με ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε «ο θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς».

God bless the people of Mexico

City. We are with you and will be there for you.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 19, 2017

Σημειώνεται ότι είχαν περάσει αρκετές ημέρες πριν εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον μεξικανό ομόλογό του για τα θύματα του σεισμού των 8,2 Ρίχτερ στο νότιο Μεξικό.

Devastating news from Mexico City. My thoughts are with those affected by today’s earthquakeCanada will be ready to help our friends.

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) September 19, 2017

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε και αυτός τα συλλυπητήρια του.

Την στήριξή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ενώ από το βήμα της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ τη αλληλεγγύη με τον μεξικανικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Γκιγέρμο Σόλις.

Συλλυπητήρια για τα θύματα και την ετοιμότητα της χώρας του για κάθε βοήθεια προσέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Μήνυμα συμπαράστασης στο Μεξικό και τον λαό του έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα

Thinking about our neighbors in Mexico and all our Mexican-American friends tonight. Cuidense mucho y un fuerte abrazo para todos.

— Barack Obama (@BarackObama) September 20, 2017

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως και ο πρόεδρος του Περού Πέντρο Κουζίνσκι, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα θύματα και τους επιζώντες της δόνησης.

Toda nuestra Solidaridad con #México en esta hora de tanto dolor…Fuerza México…Venezuela lista para la Solidaridad Cristiana y Amorosa.. pic.twitter.com/nIdz1FPpYc

— Nicolás Maduro (@NicolasMaduro) September 19, 2017

Presidente @EPN el Perú está listo para prestar la ayuda que sea requerida. Mi solidaridad con el hermano pueblo mexicano.

— PedroPablo Kuczynski (@ppkamigo) September 19, 2017

The post Την αλληλεγγύη τους με το Μεξικό εκφράζουν διεθνείς ηγέτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα