Τηγανόψωμα, η κορυφαία των λιχουδιών

17:59 7/2/2017 - Πηγή: Protagon

Αν βάλει κάποιος τα τηγανόψωμα που έχω φάει στη ζωή μου σε μια σειρά, θα φτάσει χαλαρά από Αθήνα Θεσσαλονίκη! Μέχρι να πεθάνω δε, υπολογίζω να έχω φάει και τα χιλιόμετρα της επιστροφής!

Από παιδί τρελαινόμουν γι’ αυτή τη λιχουδιά και έκανα πάρτι όταν τα έφτιαχνε η γιαγιά μου στη χάση και στη φέξη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει παιδί που αντιστέκεται στο τηγανισμένο, ζεστό, αφράτο ψωμί.

Πλέον τον ρόλο της γιαγιάς έχει πάρει η μητέρα μου που ως γιαγιά και αυτή, έχει βάλει στο πρόγραμμα να τα φτιάχνει

όσο πιο συχνά γίνεται – κι εννοώ πολύ συχνά! Τη συνταγή την έχω καταγράψει και πλέον την φτιάχνω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τηγανόψωμα γεμιστά ή όχι, φουσκωτά ή πλακουτσωτά, τραγανά ή μαλακά, με μέλι ή πετιμέζι, με ζάχαρη ή σκέτα είναι όλα καλοδεχούμενα. Τηγανόψωμα και ξερό ψωμί!

Eχω δοκιμάσει τα πάντα και έχω καταλήξει στα δικά μου αγαπημένα. Τα φτιάχνω έτσι όπως τα προτιμώ, δηλαδή χωρίς γέμιση, φουσκωτά και ζυμαρένια, ραντισμένα με μέλι ή πετιμέζι.

Η βασική συνταγή είναι αυτή που θα δείτε παρακάτω, όμως αν τα θέλετε γεμιστά ή λιγότερο φουσκωτά, δεν τίθεται θέμα. Δίνω οδηγίες για όλες τις παραλλαγές που ενδέχεται να θέλετε να κάνετε.

Το βέβαιο είναι πως όπως και να τα φτιάξετε, η γεύση τους παραμένει το ίδιο τέλεια και το τηγανόψωμο είναι και θα είναι ένα από τα καλύτερα πρωινά γεύματα που μπορεί να απολαύσει κανείς.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.

The post Τηγανόψωμα, η κορυφαία των λιχουδιών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα