Ο Πετρόπουλος ξαναχτυπά: «Ο κόσμος μάς ζητά να πληρώνει υψηλότερες εισφορές»!

Εν μέσω φοροκαταιγίδας και με τους ελεύθερους επαγγελματίες σε απόγνωση μετά την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών από τις νέες αυξήσεις στις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ήρθε να μας γνωστοποιήσει ότι υπάρχουν κι αυτοί που ζητούν να πληρώνουν ακόμα πιο πολλά για να έχουν -λέει- μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή», ο κ. Πετρόπουλος μιλά για το ενδιαφέρον φορέων εκπροσώπησης των ελεύθερων επαγγελματιών, «οι οποίοι επισήμως μας έχουν ζητήσει

να θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα να καταβάλουν υψηλότερες εισφορές από εκείνες που προκύπτουν με βάση το φορολογητέο εισόδημά τους, έτσι ώστε να λάβουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το ίδιο το αίτημα αποκαλύπτει ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών έφερε χαμηλότερες επιβαρύνσεις και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι καταβάλλοντας μεγαλύτερη εισφορά (δηλαδή μη αποκρύπτοντας το εισόδημα) ο ασφαλισμένος – ελεύθερος επαγγελματίας λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ετσι λοιπόν, μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες που τον σταματούσαν στον δρόμο για να τον συγχαρούν (κατά δήλωση του ίδιου του υφυπουργού), έχουμε και αυτούς που τώρα του ζητούν να πληρώσουν περισσότερα απ’ όσα τους ζητάει κάθε μήνα ο ΕΦΚΑ, πρώτον γιατί απ’ ό,τι φαίνεται λεφτά υπάρχουν και δεύτερον γιατί έτσι, λέει, θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη -όταν και αν την πάρουν!

Ο ρόλος του «σωτήρα» των ελευθέρων επαγγελματιών φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προσφιλής στον κ. Πετρόπουλο. Αξέχαστη έχει μείνει η απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν θέλοντας να αποκρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί υπέρογκων επιβαρύνσεων μέσω του νέου συστήματος καταβολής εισφορών, υποστήριξε ότι τον σταματούν στο δρόμο ελεύθεροι επαγγελματίες για να τον ευχαριστήσουν!

«Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός για να λάβει «πληρωμένη απάντηση» από την κ. Χριστοφιλοπούλου: «Και εμένα με σταματούν στο δρόμο αλλά μου λένε ότι ενώ πλήρωναν ποσά έως 250 ευρώ στον ΟΑΕΕ, σήμερα υποχρεούνται να καταβάλλουν έως και 1.300 ευρώ».

«Μνημειώδες» ήταν το βίντεο από τους «Ράδιο Αρβύλα» για τον ισχυρισμό του κ. Πετρόπουλου:

The post Ο Πετρόπουλος ξαναχτυπά: «Ο κόσμος μάς ζητά να πληρώνει υψηλότερες εισφορές»! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα