Ταράτσες με θέα στην Ακρόπολη

Ταράτσες για φαγητό ή και για ποτό, για όλα τα γούστα με close up στην Ακρόπολη από διαφορετική γωνία ή έστω με πλάνα μακρινά. Στο φόντο μια θάλασσα από τσιμέντο, πολυκατοικίες, ταράτσες και σκεπές, λίγο αστικό πράσινο και στο βάθος ο Σαρωνικός από τη μια, το όρος Αιγάλεω από την άλλη, η Πάρνηθα και ο Υμηττός. Κάποιοι τυχεροί τρώνε και πίνουν έχοντας στον ορίζοντά τους και τον Λυκαβηττό, μπορεί ακόμη και του Φιλοπάππου. Σε κάθε περίπτωση αθηναϊκό καλοκαίρι

χωρίς κάποια χαλαρά βράδια απέναντι από τον Ιερό Βράχο δεν νοείται. Καλή σας διασκέδαση.

A for Athens Cocktail bar (Μιαούλη 2 – 4, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3244 244): Οσο κι αν ψάξεις πιο ψηλά και πιο κοντά στην Ακρόπολη δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς. Από τον έκτο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι το βλέμμα σου θα περιπλανηθεί από τον Ιερό Βράχο, πάνω τις παλιές στέγες μέχρι τη θάλασσα, ενώ θα απολαμβάνεις ένα από τα εκπληκτικά κοκτέιλ του ταλαντούχου head bartender Θοδωρή Πυρίλλου, (κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό cocktail worldclass και το ειδικό βραβείο δημιουργικότητας στα Αθηνόραμα Bar Awards). Μοναδικό μειονέκτημα το ασανσέρ που εξυπηρετεί κατ’ αρχάς τους πελάτες του ξενοδοχείου και χωράει μόνο τρία άτομα.

Acropolis Secret (Παρθενώνος 19-25, Ακρόπολη, τηλ: 210-9280100): Το roof garden του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis είναι ένα από τα πιο ωραία αθηναϊκά μυστικά καθώς θυμίζει περισσότερο καταπράσινη αυλή παρά μπαλκόνι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη. Στα συν του και η απλή νόστιμη κουζίνα με διεθνείς επιρροές του σεφ Κώστα Αλεξιάδη. Καλό θα είναι να κλείσετε τραπέζι πριν πάτε.

Acropolis Secret Roof Garden/Facebook

Αττικός Greek House (Αττικός Greek House, Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, τηλ. 210-9215 256): Κλασικό αθηναϊκό εστιατόριο με οικογενειακή ατμόσφαιρα, παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, χορταστικές μερίδες και καλές τιμές που ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι και είναι η ιδανική επιλογή αν φιλοξενείς ανθρώπους από το εξωτερικό. Τόσο για τη μαγική θέα της ταράτσας του (περιλαμβάνει την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον λόφο του Φιλοπάππου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο) όσο και για την καλή κουζίνα του έχει φίλους φανατικούς οπότε η κράτηση τις νύχτες του καλοκαιριού θεωρείται απαραίτητη.

Bios (Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ. 210 3425 335): Εναλλακτική ταράτσα με θέα στην Ακρόπολη και industrial αισθητική για νεανικό κοινό που θέλει να απολαμβάνει τη βαρελίσια μπίρα του σε άνετες σεζλονγκ (ντυμένες με το κλασικό καραβόπανο) και σκαμπό-καφάσια ακούγοντας ηλεκτρονική μουσική.

BIOS exploring urban culture/Facebook

Galaxy bar-restaurant (Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281000) Από την ταράτσα του Hilton, στον 13° όροφο του ξενοδοχείου, η θέα είναι απρόσκοπτη (από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι τον Πειραιά και τον Σαρωνικό κόλπο) και η ατμόσφαιρα σαφώς κοσμοπολίτικη. Το μπαρ έχει μεγάλη παράδοση στα κοκτέιλ, ενώ στα ατού του μπαίνουν και οι γευστικές προτάσεις του σεφ Κώστα Αθανασίου. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι βρέθηκε στη λίστα με τα 10 καλύτερα rooftop bar-restaurants του κόσμου του περιοδικού Traveller.

Galaxy Bar and Restaurant – Hilton Athens/Facebook

Gazarte (Βουταδών 32 – 34, Γκάζι, τηλ. 210 3460 347): Το χειμώνα είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πολυχώρους της Αθήνας, το καλοκαίρι πάλι εδώ θα έρθεις για finger food και κοκτέιλ στην καταπράσινη ταράτσα του υπό τους ήχους soul και jazz και τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη που διακρίνεται πίσω από τη φωτισμένη σκαλωσιά της Τεχνόπολης.

GB Roof Garden ( Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Σύνταγμα, τηλ: 210-3330766): Στο roof garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, αναμφίβολα την πιο κομψή ταράτσα της Αθήνας, το μενού του νεαρού σεφ Αστέριου Κουστούδη, υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα, η διευρυμένη λίστα κρασιών προτείνει μια ποικιλία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη και τα υπέροχα γαλλικά γλυκά σε συνδυασμό με το σέρβις μετατρέπουν την έξοδο σε μοναδική εμπειρία.

Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel/Facebook

Hytra (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ.210-3316767): Τα καλοκαίρια το εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, μέσα σε ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης από τον Υμηττό μέχρι τη θάλασσα. Στα συν του η βραβευμένη κουζίνα του Τάσσου Μαντή και τα κοκτέιλ με ελληνικά βότανα και μπαχαρικά, παραδοσιακά σιρόπια, λικέρ και μπράντι, που δημιουργεί στο Hytra Bar ο bartender Παναγιώτης Φράγκος.

Καφέ Αβησσυνία (Κυνέτου 7, Πλατεία Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, τηλ. 210 32170 47): Ενα από τα πιο παλιά στέκια της Αθήνας μέσα στην καρδιά του παζαριού με αέρα παλιού γαλλικού μπιστρό και κουζίνα ελληνική που κλείνει το μάτι στην Ανατολή άνοιξε πλέον και την ταράτσα του

Kuzina tarazza (Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133): Τα καλοκαίρια ο Αρης Τσανακλίδης, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, εκτός από τις εξαιρετικά νόστιμες γευστικές προτάσεις του, προσφέρει στο «πιάτο» τον Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη.

Λουκούμι Βar (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3234 814): Μπαρ–στέκι φοιτητικό με ανάλογες τιμές που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως παλαιοπωλείο (τα πράγματα που πωλούνται βρίσκονται στον πρώτο όροφο) και με λιτό διάκοσμο που θυμίζει περισσότερο ταράτσα σπιτιού.

Loukoumi Bar & Loukoumi #10/Facebook

Première (Λ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210-920 6981) Στο δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental στην αρχή θα σε συνεπάρει η μινιμαλιστική διακόσμηση του καλού εστιατορίου και βέβαια η θέα του νυχτερινού αθηναϊκού τοπίου μόλις έρθει όμως το πρώτο πιάτο θα σε κερδίσει, τόσο με την αισθητική της όσο και με τη γεύση της, η εξαιρετική κουζίνα του σεφ Jean Charles Metayer.

St’ Astra Blue Roof Garden (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, τηλ:210-8894500): Οι νύχτες είναι γλυκιές απέναντι από το Πεδίο του Αρεως όπου βρίσκεται ένα από τα πιο ωραία roof gardens της Αθήνας με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Στον όγδοο όροφο του ιστορικού Park Hotel που πλέον ανήκει στην αλυσίδα Radisson Blue, κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα από τη φωτισμένη πισίνα μπορεί κανείς να απολαύσει την πολύ καλή κουζίνα (δημιουργική μεσογειακή) του σεφ Γιάννη Λιόκα και να συνοδεύσει το φαγητό του με κρασί από την ενδιαφέρουσα λίστα του εστιατορίου ή κάποια από τα δροσιστικά cocktails που προτείνει το μπαρ.

Στροφή (Ροβέρτου Γκάλι 25, τηλ: 210-9214130): Ιστορικό αθηναϊκό εστιατόριο με παραδοσιακό φαγητό σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου στη σκιά της Ακρόπολης στρώνει τα τραπέζια του καθημερινά τα τραπέζια του από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ

The Ziller’s (Μητροπόλεως 54, Σύνταγμα, 2103222277): Το κτίριο–κόσμημα του Ερνέστου Τσίλλερ που χτίστηκε το 1895, ανακαινίστηκε πρόσφατα και φιλοξενεί πλέον ένα ωραίο ξενοδοχείο με all-day restaurant-bar στην ταράτσα του. H ολόλευκη σκάλα με την ξύλινη κουπαστή και τα δαντελωτά γύψινα αιχμαλωτίζουν το βλέμμα σου μόλις περάσεις την εντυπωσιακή είσοδο του κτιρίου. Στα ατού του εστιατορίου τα δύο δυνατά ονόματα, της Κωνσταντίνας Φάκλαρη που έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας και του mixologist Γιάννη Σαμαρά και βέβαια η σαγηνευτική θέα που απλώνεται από την πλατεία της Μητρόπολης μέχρι τα Αναφιώτικα και την Πλάκα.

The Ziller’s/Facebook

45 Μοίρες (Βουτάδων 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729): Στην πιο ροκ ταράτσα της Αθήνας πας για μπύρες, μοχίτο, καϊπιρίνιες και κούμπα λίμπρε, για να ακούσεις κλασικό ροκ με hard rock παρεμβολές και για να αφήσεις το βλέμμα σου να περιπλανηθεί μέχρι την Ακρόπολη που λάμπει φωτισμένη πίσω από κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης.

360 Cocκtail Bar (Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 210-3210 006): Σε δύο επίπεδα ένα για φαγητό και ένα για καφέ, κρασί και ωραία κοκτέιλ με τη φροντίδα του νεαρού bartender Αλέξανδρου Κεχαγιαδάκη είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλεις να έχεις την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής. Και εδώ όμως (όπως και στο A for Athens απέναντι) μειονέκτημα η δύσκολη πρόσβαση.

The post Ταράτσες με θέα στην Ακρόπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Ακρόπολη, θεα, καλοκαιρι, athens, cocktail, τηλ, head, acropolis, secret, divani, σεφ, greek, house, ηρωδειο, bios, industrial, ηλεκτρονική, urban, αθηνα, hilton, πειραιας, galaxy, food, jazz, συνταγμα, νέα, hotel, αρης, intercontinental, astra, blue, σαμαρας, ροκ, rock, protagon, αθηνοραμα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, δυνατα, διακοσμηση, ηλεκτρονική, βοτανα, γκαζι, γλυκα, γωνια, θαλασσα, θησειο, μουσικη, ονοματα, σεφ, υμηττος, astra, hilton, protagon, urban, αιγαλεω, αισθητικη, ασανσερ, ατμοσφαιρα, βλεμμα, βραδια, βρισκεται, γαλλικα, φαγητο, φαγητα, γευση, γεωργιου, υπαρχει, θυμιζει, ιστορικο, κουζινα, κοκτειλ, κρασι, κτιριο, λικερ, λιτο, ματι, μοιρες, μοχιτο, μπυρες, μυστικα, ξενοδοχειο, ογδοο, ορος, πεδιο, πισινα, πλακα, ροκ, τηλ, τρια, τσιμεντο, συγγρου, φοντο, acropolis, athens, αλυσιδα, ανηκει, αυλη, blue, cocktail, divani, ελληνικα, εθνικο, food, greek, house, head, hotel, industrial, jazz, καρδια, intercontinental, ποτο, protagon.gr, rock, secret, ωραιο, χαλαρα
Τυχαία Θέματα