Τα EMMY «ψήφισαν» Χίλαρι Κλίντον

To Associated Press ήταν ξεκάθαρο: Η πολιτική για τις προεδρικές εκλογές έπαιξε μεγάλο ρόλο στα φετινά EMMY, τα βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ για τις καλύτερες δουλειές στην τηλεόραση. Δεν είναι επουσιώδη βραβεία – σκεφτείτε πόσο σημασία έχουν πια οι τηλεοπτικές σειρές στη ζωή μας και θα καταλάβετε ότι τα EMMY είναι σαν τα Οσκαρ, αν όχι σημαντικότερα. Και

κάθε χρόνο κάποιος ή κάποιοι γράφουν (τηλεοπτική) Ιστορία. Για παράδειγμα, από τη νύχτα της Κυριακής στο Λος Αντζελες (ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος) το περίφημο «Game of Thrones» απολαμβάνει ένα ρεκόρ: έγινε η σειρά με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού ξεπερνώντας το θρυλικό «Frazier» (1993-2004).

Αλλά είπαμε. Η βραδιά των 68ων βραβείων ΕΜΜΥ ανήκε στην πολιτική – άλλωστε απομένουν περίπου 50 μέρες ως τις προεδρικές εκλογές. Αστεία και υπαινιγμοί για τις εκλογές κυριάρχησαν στο σόου. Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Τζεμπ Μπους εμφανίστηκε στο εναρκτήριο σκετς του παρουσιαστή Τζίμι Κιμέλ. Και η Χίλαρι Κλίντον έστειλε ένα tweet με συγχαρητήρια στην Κέιτ ΜακΚίνον, σωσία της στο «Saturday Night Live», που τιμήθηκε με EMMY.

Congratulations on your Emmy, Kate! Big fan of yours, too. pic.twitter.com/w00QO1GwyH

— Hillary Clinton (@HillaryClinton) September 19, 2016

H κωμική ηθοποιός Τζούλια Λούις-Ντρέιφους έφυγε από τα εφετινά ΕΜΜΥ με ένα πέμπτο τρόπαιο ως η καλύτερη ηθοποιός για την ερμηνεία της στο «Veep» του HBO, όπου υποδύεται την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Σχολίασε πως πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η πραγματική πολιτική εμφανίζεται περισσότερο στον τηλεοπτικό κόσμο που έχει φτιάξει το σόου, παρά στην πραγματικότητα.

«Το σόου μας ξεκίνησε ως πολιτική σάτιρα, αλλά τώρα μοιάζει περισσότερο με νηφάλιο ντοκιμαντέρ» γέλασε. Και σε έναν σαφή υπαινιγμό για τα όσα λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, η 54χρονη ηθοποιός υποσχέθηκε να ξαναχτίσει «ένα τείχος ανάμεσα στην κωμωδία και την πολιτική» – «και θα κάνω το Μεξικό να πληρώσει για αυτό»!

H Τζούλια-Λούις Ντρέιφους ανάμεσα στο καστ και τους παραγωγούς του «Veep» (Reuters)

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν κυρίαρχος εν τη απουσία του στο σόου. Είναι κοινό μυστικό ότι δεν έχει και πολλούς φίλους στο Χόλιγουντ. Αλλά από την άλλη ο Τραμπ έγινε ό,τι έγινε χάρη στην τηλεόραση. Και αυτό το θυμήθηκε ο παρουσιαστής, ο Τζίμι Κιμέλ που υπέδειξε μέσα από το ακροατήριο τον άνθρωπο που έκανε τον Τραμπ (τηλεοπτικό) αστέρα.

«Χάρη στον Μαρκ Μπερνέτ», είπε, «δεν χρειάζεται να βλέπουμε ριάλιτι σόου πλέον. Τα ζούμε!»

O Tζίμι Κιμέλ, παρουσιαστής του σόου (Reuters)

Ο Μπερνέτ είχε επιλέξει τον Τραμπ για παρουσιαστή στο ριάλιτι σόου «The Apprentice», την εκπομπή που χάρισε στον ρεπουμπλικανό υποψήφιο την ατάκα-σήμα κατατεθέν «Απολύεσαι!» και τον έκανε διάσημο σε ένα ετερόκλητο τηλεοπτικό κοινό της Αμερικής. Τόσο ο Κιμέλ όσο και ο Μπερνέτ, ο οποίος τιμήθηκε με ΕΜΜΥ για το «The Voice», αστειεύτηκαν ότι οι υποψήφιοι στο σόου θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες επιλογές για το Ανώτατο Δικαστήριο…

Ναι, ήταν μια βραδιά για τη Χίλαρι Κλίντον – είναι άλλωστε απίθανο ο Τραμπ να κερδίσει την Καλιφόρνια. Ο ένας μετά τον άλλον πολλοί από τους νικητές τάχθηκαν εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της Χίλαρι. Ο Κόρτνεϊ Μπ. Βανς τιμήθηκε με ΕΜΜΥ για τον ρόλο του στο δικαστικό θρίλερ «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story».

O Kόρτνεϊ Μπ. Βανς στην ομιλία του υπέρ της Χίλαρι (Reuters)

«Ο Ομπάμα φεύγει, η Χίλαρι έρχεται» φώναξε.

H Tζιλ Σόλογουεϊ, νικήτρια για το σίριαλ «Transparent» είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ «είναι ένα επικίνδυνο τέρας».


«Οποια στιγμή χρειαστεί να πω ότι ο Τραμπ είναι ένας διάδοχος του Χίτλερ, θα το κάνω» είπε.

Μεγάλος θριαμβευτής των ΕΜΜΥ υπήρξε και ένας σταθερός επικριτής της ρητορικής του Τραμπ. Ο Τζον Ολιβερ βραβεύτηκε για το εβδομαδιαίο πολιτικό τοκ σόου του, το οποίο συχνά πυκνά κατακεραυνώνει τα όσα υποστηρίζουν οι Ρεπουμπλικανοί.

O Τζον Ολιβερ με το ΕΜΜΥ για το «Last Week Tonight With John Oliver» (Reuters)

Πέρα από την πολιτική η βραδιά των EMMY ανήκε και στους… νικητές. Στο «Game of Thrones», ας πούμε. Η σειρά του ΗΒΟ, ήταν υποψήφια για 24 EMMY, έφυγε με 12 και έφθασε συνολικά τα 38 – δεν έχει υπάρξει άλλο τηλεοπτικό σίριαλ που να έχει βραβευτεί τόσες φορές.

Οι παραγωγοί και το καστ του «Game of Thrones» πανηγυρίζουν στη σκηνή των EMMY (Reuters)

Αλλά και το δικαστικό δράμα για την υπόθεση του Ο Τζ. Σίμσον πήρε τα μεγάλα βραβεία. Απέσπασε το EMMY για την καλύτερη μίνι σειρά καθώς και τα βραβεία για τους καλύτερους ηθοποιούς στην κατηγορία: το πήραν ο Βανς (α’ ανδρικού), η Σάρα Πόλσον (α’ γυναικείου) και ο Στέρλινγκ Κ. Μπράουν (β’ ανδρικού).

Η Σάρα Πόλσον με το βραβείο για την ερμηνεία της στο «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story» (Reuters)

Φυσικά η βραδιά ανήκε και στον παρουσιαστή της. Τον εξαιρετικό, όπως όλοι παραδέχτηκαν, Τζίμι Κιμέλ. Ο οποίος έχασε από τον Τζον Ολιβερ το βραβείο στην κατηγορία των τοκ σόου. Και είδε τον Ματ Ντέιμον, τον οποίο στο σόου του τον έχει χλευάσει ως «Jason Boring» – παντρεύοντας τον ρόλο του Ντέιμον στο Τζέισον Μπορν και τη λέξη «boring» δηλαδή «βαρετός» – να παίρνει εκδίκηση τον χλευάζει ως μεγάλο ηττημένο των ΕΜΜΥ. Απολαυστικό βίντεο, ενδεικτικό του χιούμορ των πρωταγωνιστών του.

The post Τα EMMY «ψήφισαν» Χίλαρι Κλίντον appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα