Τα 8 κορυφαία ρολόγια από την έκθεση της Βασιλείας

Μιλάμε για ρολόγια που είναι έργα τέχνης αλλά και επιτεύγματα της επιστήμης ταυτόχρονα. Επίσης μιλάμε για το υπέρτατο, απόλυτο στιλ που αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Το ρολόι σου δείχνει ποιος είσαι. Μιλάει για την προσωπικότητά σου.

Πολλά από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στη Βασιλεία είναι ακριβά, πολύ ακριβά. Πρόστυχα ακριβά. Ωστόσο αυτά απευθύνονται σε συλλέκτες και εκείνοι ξέρουν πολύ καλά γιατί τα πληρώνουν για να τα προσθέσουν στη συλλογή τους. Ξέρουν επίσης ότι κάνουν επένδυση, η οποία αργότερα θα αποδειχθεί μάλλον προσοδοφόρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα

οκτώ ρολόγια που ξεχώρισαν οι ειδήμονες από τη φετινή έκθεση. Θεωρούνται και value for money, αλλά εντάξει τώρα… Αν μπορείτε να αποκτήσετε κάποιο από αυτά είστε τυχεροί. Αν δεν μπορείτε, δεν πειράζει – δείτε τα απλώς και ονειρευτείτε.

Seiko Astron GPS Solar Big Date

Είναι ο γιαπωνέζικος πρίγκιπας της ωρολογοποιίας που έχει καταλάβει την αγορά. Η Seiko διαθέτει από ρολόγια των 20 ευρώ που πωλούνται στο Amazon.com μέχρι χειροποίητους χρονογράφους που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η σειρά Astron είναι σχετικά καινούργια και χαρακτηριστικό της είναι το GPS το οποίο προσαρμόζει το ρολόι στην τοπική ώρα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οσο για την μπαταρία φορτίζεται ηλιακά και έτσι είναι πάντα γεμάτη. Τιμή: 2.430 ευρώ.

Rado HyperChrome Captain Cook

Φέτος η έκθεση είχε θέμα το «Vintage» και η εταιρεία Rado έπαιξε το παιχνίδι πολύ καλά. Για να είμαστε ακριβέστεροι σόκαρε με αυτό το ρολόι, το περίφημο Captain Cook. Αφαιρετικό, στιλάτο, ρετρό. Είναι εντελώς καινούργιο κι όμως νομίζεις ότι πρόκειται για το πρώτο της σειράς Captain Cook, που λανσαρίστηκε το 1962. Τιμή: 1.680 ευρώ (κατά προσέγγιση).

Rolex Sky-Dweller Stainless Steel

Αυτό είναι το πιο σύνθετο ρολόι που έχει να επιδείξει η εταιρεία. Δείχνει τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα με αριθμούς σε μία δεύτερη κυκλική ζώνη στο κέντρο του καντράν. Επίσης δείχνει τον μήνα και την ημέρα και αυτά τα ρυθμίζεις μια φορά τον χρόνο κάθε Φεβρουάριο. Ωστόσο στις προηγούμενες εκδοχές του, αυτό το ρολόι δεν ήταν και πολύ ωραίο – ήταν κάπως υπερβολικό, λίγο kitsch. Φέτος κυκλοφορεί στην πιο αφαιρετική μορφή του. Και ναι, φέτος, «κατοίκησε» επιτέλους τον ουρανό, όπως λέει και το όνομά του. Τιμή: 13.450 ευρώ (κατά προσέγγιση).

Longines Heritage 1945

Η Longines το θέμα «Vintage» το χειρίστηκε με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο. Έναν χρόνο πριν, εντόπισε στο Instagram τον Μπέντζαμιν Κλάιμερ, τον διάσημο ιδρυτή της ιστοσελίδας-ναού των ρολογιών Hodinkee.com να φοράει ένα παρόμοιο σχέδιο, παλιότερο, της ίδιας φίρμας. Αυτό το σχέδιο λοιπόν το σχεδίασε από την αρχή. Με λίγο μεγαλύτερη κάσα και με αυτόματο μετρητή στη μέση. Τέλειο συμπλήρωμα σ’ αυτό το δημιούργημα είναι το λεπτό σουέντ λουράκι. Τιμή: 1.500 ευρώ (κατά προσέγγιση).

Nomos Glashütte Club Campus

Αυτή η εταιρεία που εδρεύει στη Γερμανία, λανσάρει ρολόγια με κόνσεπτ την πρακτικότητα, την αξία, την ιδέα και όχι, ας πούμε, τη φιγούρα. Γερμανικά πράγματα, δηλαδή. Αυτή η σειρά, η Club Campus για παράδειγμα, σχεδιάστηκε για συγκεκριμένη πελατεία – είναι ρολόγια για απόφοιτους. Ξέρετε, «τελείωσα το πανεπιστήμιο και οι γονείς μου μου αγόρασαν το πρώτο μου καλό ρολόι». Αυτά τα ρολόγια λοιπόν, είναι λιτά και καλόγουστα. Είναι σπορ και κυριλέ. Είναι νεανικά αλλά και σοβαρά. Με ένα τέτοιο ρολόι θα πάει ο απόφοιτος στο πρώτο επαγγελματικό interview… στο κάτω κάτω. Τιμή: 14.000 το μικρό και 1.540 ευρώ το μεγάλο (κατά προσέγγιση).

Omega Railmaster

Δημιουργήθηκε το 1957, και είναι ένα από τα πλέον κλασικά ρολόγια της εταιρείας. Εκείνα τα χρόνια ήταν το αγαπημένο των επιστημόνων… Τα φωσφορίζοντα στοιχεία του επέτρεπαν να βλέπεις την ώρα ακόμα και στο σκοτάδι. Μετά, το μοντέλο Railmaster έμεινε στην άκρη. Και φέτος με αφορμή το θέμα «Vintage» επαναλανσαρίστηκε. Βελτιωμένο και υπέροχο. Σκεφτείτε: αν έπρεπε να διαλέξετε ένα ρολόι το οποίο θα φορούσατε το υπόλοιπο της ζωής σας, αυτό θα το διαλέγατε; Τιμή: 4.579 ευρώ (κατά προσέγγιση).

Bulgari Octo Finissimo Automatique

Όταν σκέφτεσαι Bulgari το μυαλό πάει συχνά στα κοσμήματα, όμως αυτή η ιταλική εταιρεία φημίζεται τα τελευταία χρόνια για τα υψηλής ακρίβειας ρολόγια της, τα οποία είναι και πολύ σικ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Προσέξτε τώρα… αυτό το ρολόι που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το λεπτότερο αυτόματο που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Διατίθεται σε τιτάνιο και έχει απίστευτα ελαφρύ μπρασελέ. Αυτό το ρολόι το φοράς και δεν το νιώθεις στο χέρι σου. Το φοράς και δεν θέλεις να το βγάλεις. Τιμή: 12.990 ευρώ (κατά προσέγγιση).

Tissot Ballade

Λοιπόν, η εταιρεία Tissot κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Φτιάχνει ρολόγια υψηλής τεχνολογίας με στοιχεία και λεπτομέρειες που κανονικά ανεβάζουν την τιμή ενός μοντέλου κατακόρυφα, αλλά τελικά τα πουλάει σχετικά φθηνά. Σχετικά φθηνά, όχι κανονικά φθηνά. Τα πουλάει δηλαδή στη μισή τιμή απ΄ ό,τι θα κόστιζαν σε μία άλλη από τις σνομπ εταιρείες. Δείτε για παράδειγμα αυτό το νέο ρετρό αλλά και δυναμικό σχέδιο… Τιμή: 865 ευρώ (κατά προσέγγιση).

The post Τα 8 κορυφαία ρολόγια από την έκθεση της Βασιλείας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα