ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουν να χρεώσουν στην κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα»

Πόλεμο κομματικών ανακοινώσεων έχει προκαλέσει -ανάμεσα σε άλλα- η τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, την Πέμπτη, όταν εξερράγη παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του, ενώ βρισκόταν στο ακινητοποιημένο όχημά του.

Το κυβερνών κόμμα κατηγόρησε τη ΝΔ και «συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο» ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά το επεισόδιο

για να «στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό διχασμού». Ενώ αντίστοιχα η ΝΔ έκανε λόγο για αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

«Την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες», προσθέτει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

«Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε σχολιάσει ότι ο διχαστικός λόγος και η προτροπή στη βία έφεραν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση ενώ είχε καλέσει την κυβέρνηση να δράστη αποφασιστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας.

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου», τονίζει.

Και το ΚΚΕ έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Οσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων», αναφέρει το ΚΚΕ.

The post ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουν να χρεώσουν στην κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα