Συγχαρητήρια Τραμπ στον Ερντογάν για το δημοψήφισμα

Υπεραταλαντικά συγχαρητήρια για την -έστω και οριακή- νίκη του στο δημοψήφισμα υπέρ των συνταγματικών αλλαγών δέχτηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία, πέρα από το θέμα του δημοψηφίσματος,

συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την τουρκική υποστήριξη στα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας βάσης της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ότι ο σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ πρέπει να «λογοδοτήσει».

Οι πρόεδροι των δύο χωρών συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συνομιλία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς άλλες δυτικές χώρες καλούσαν τον Ερντογάν να σεβαστεί την αντιπολίτευση και να κινηθεί προσεκτικά στα επόμενα βήματά του με δεδομένο τον διχασμό της τουρκικής κοινωνίας, όπως αποτυπώθηκε στην κάλπη.

Παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία, έπειτα από τη σχετική σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να παρατείνει κατά ακόμη τρείς μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η παράταση της ισχύος αρχίζει αυτήν την Τετάρτη. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση του εν μέτρου μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

The post Συγχαρητήρια Τραμπ στον Ερντογάν για το δημοψήφισμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα