Στους 90 οι νεκροί των 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό

Ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών Ρίχτερ ο οποίος έπληξε το βράδυ της Πέμπτης το νότιο Μεξικό προκάλεσε 90 θανάτους, ανακοίνωσαν αργά την Κυριακή οι μεξικανικές αρχές.

Από αυτούς οι 71 έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Οαχάκα, 15 στην Τσιάπας και τέσσερις στην πολιτεία Ταμπάσκο» ανέφερε η μεξικανική Πολιτική Προστασία.

Πρόκειται για τρεις σχετικά απομονωμένες, ορεινές και μάλλον φτωχές πολιτείες.

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη Γουατεμάλα.

Εν τω μεταξύ, οι κηδείες διαδέχονταν

η μια την άλλη την Κυριακή στην πόλη Χουτσιτάν, στο νότιο Μεξικό, μια από εκείνες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ σιγά-σιγά η βοήθεια άρχισε να φθάνει λίγο πιο οργανωμένα, τρεις ημέρες μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Συγγενείς ενός από τους νεκρούς σε κηδεία στο Χουτσιτάν (REUTERS/Carlos Jasso)

Από το βράδυ της Πέμπτης έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 800 μετασεισμοί, οι οποίοι προκάλεσαν ακόμη περισσότερες ζημιές σε πολλά από τα κτίσματα που είχαν πληγεί από την κύρια δόνηση και επέτειναν την αγωνία ειδικά των 100.000 κατοίκων αυτής της πόλης.

Μετά τον σεισμό είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι για το Μεξικό και αρκετές από τις γειτονικές χώρες, το οποίο θα έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα σε ύψος. Ωστόσο καταγράφηκε κυματισμός πολύ χαμηλότερο ύψους.

The post Στους 90 οι νεκροί των 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα